Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi dom

Dok poslodavci hvale filipinske radnike, oni hvale Hrvatsku: "Sjajno mi je ovdje, ovo je kao dom za mene!"

Aktualno Galerija Druženje Filipinaca i poslodavaca na Jarunu - 1 Druženje Filipinaca i poslodavaca na Jarunu - 1 Foto: Vijesti u 17 Druženje Filipinaca i poslodavaca na Jarunu - 2 Druženje Filipinaca i poslodavaca na Jarunu - 2 Foto: Vijesti u 17 Druženje Filipinaca i poslodavaca na Jarunu - 4 Druženje Filipinaca i poslodavaca na Jarunu - 4 Foto: Vijesti u 17 +0 Druženje Filipinaca i poslodavaca na Jarunu - 5 Galerija 1/4 >>
Na zagrebačkom Jarunu održano je druženje radnika s Filipina i poslodavaca. Kako je proteklo druženje, provjerila je ekipa Dnevnika Nove TV.

Na Jarunu su u subotu, u sklopu druženja filipinskih radnika i poslodavaca, održane panel rasprave, razgovaralo se o sličnostima između filipinske i hrvatske kulture, a igrale su se i tradicionalne filipinske igre.

Poslodavci su istaknuli kako su radnici s Filipina vrijedni, marljivi, te kako u nekim poslovima jednostavno ne mogu pronaći hrvatske radnike pa zapošljavaju strane.

U Hrvatskoj radi oko 9 tisuća Filipinaca.

"Sjajno mi je ovdje, prvi mjesec kad sam došla osjećala sam se gotovo kao kod kuće. Ovo je kao dom za mene. Ne osjećam nikakve razlike u kulturi", podijelila je 32-godišnja Yoj.

Pročitajte i ovo U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik - 1 Sve više stranih radnika U Hrvatsku stiže prvi filipinski svećenik: "Veliki su procesi pred nama"

"Imamo 43 zaposlena filipinska radnika i mogu najaviti da ih idući tjedan dolazi još 18. Kod nas u trvtki su većinom elektroinstalateri uz nekoliko rukovatelja strojeva i vozača", rekao je poslodavac Matija Barberić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene