Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražitelji se pitaju: Kosor i Bačić znali su sve to vrijeme kako je riječ o crnom fondu i da USKOK ispituje Barišića, no kako to da su Kosor i Bačić sve to vrijeme sjedili na novcu?


Damir Mihanović, bivši član Uprave Croatia osiguranja u medijima je ovih dana prozvao ženu iz samog vrha HDZ-a, koja mu je navodno preko posrednika, 19.rujna 2011. godine, uputila prijeteće poruke.

Vezani članci Gordan Jandroković Nakon Dekanića odzvonilo "lex šerifu"? ''Vidjet ćemo, ali treba razmišljati i o takvim stvarima'' Slika nije dostupna Jovanović: Neka građani presude na izborima

Posrednik je snimio razgovor, snimku posjeduje i USKOK, a postoji i transkript. Mihanović je Jadranku Kosor izravno optužio da je znala kako novac koji je Mladen Barišić iz Carine, u siječnju 2010., predao HDZ-ovoj blagajnici Marici Glavaš, potječe iz crnog fonda i da je unatoč tome držan u stranačkom sefu do listopada 2010.

>> Kosor: Moji broševi su bižuterija, a možda si priuštim autić

Taj detalj bi mogao biti ključan u istrazi protiv Jadranke Kosor piše Jutarnji list. U članku 292., stavak 1., Kaznenog zakona stoji da odgovorna osoba koja s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoju ili drugu pravnu osobu stvara ili drži nedozvoljene fondove može odgovarati i kaznom zatvora.

Činjenica je da je crni novac od 25. siječnja, do 20. listopada 2010., stajao u stranci. Prema pisanju Jutarnjeg lista istražitelji se pitaju: Kosor i Bačić znali su sve to vrijeme kako je riječ o crnom fondu i da USKOK ispituje Barišića, no Kosor i Bačić su sve to vrijeme sjedili na novcu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju