Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozni dokument

Josipović o 'Barbiki': 'Žele naškoditi meni, ali škode i Kolindi Grabar Kitarović!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović obratio se javnosti nakon što je u njegov Ured stigao dokument s načinima kako diskreditirati njegovu protukandidatkinju Kolindu Grabar Kitarović.

Koju minutu iza podne počela je izvanredna konferencija za medije predsjednika Ive Josipovića na kojoj je govorio o 'akcijskom planu Barbika'.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Slika nije dostupna OGLASIO SE JOSIPOVIĆ "Predsjednica Republike, vidjeli smo više puta, prekrasno pjeva! Mogla bi pokazati i pijanističke vještine, evo, da je podsjetim..."

Na novinarsku konstataciju kako iz HDZ-a optužuju da to pismo dolazi od njega, Josipović je rekao kako je čuo da je tako nešto rekao predsjednik te stranke Tomislav Karamarko.

'Političko društvo i njegovo okružje više sliči na obavještajnu bojnu nego političku organizaciju i zato takva njegova izjava nije istinita', rekao je Joosipović na konferenciji za novinare.

Dodao je da takva izjava nije istinita jer kad se pogleda tko ima interes za objavljivanje takvih pamfleta onda to zasigurno nije on.

'Taj pamflet ima namjeru škoditi meni i mojoj kampanji, a vjerujem da škodi i Kolindi Grabar Kitarović', rekao je Josipović

'Razlog radi čega sam upozorio na taj uradak koji je slan poštom je zato što javnost mora znati čime se pojedinci služe u kampanji. Podsjećam na prošlu kampanju kada je o meni na sličan način lansiran niz neistina. Prema tome, riječ je o prljavoj kampanji, o paraobavejštajnom djelovanju koje zagađuje javni prostor u RH', rekao je Josipović i još jednom naglasio da ne vjeruje da je dokument došao iz kruga Kolinde Grabar Kitarović.

'Rukopis je vrlo prepoznatljiv', rekao je Josipović

'Nije riječ o kaznenom djelu ni o ugrožavanju nacionalne sigurnosti', odgovorio je Josipović na pitanje zašto ne traži istragu i dodao da je riječ o političkoj temi koja nameće pitanje kuda ide Hrvatska.

Predsjednik ne brine zbog slabije popularnosti i smatra da ima visoku podršku. Mišljenja je da je normalno da dolaskom kampanje dolazi i do određene polarizacije. Tijekom kampanje fokusirat će se na važne teme.

Podsjetimo, u četvrtak je u Josipovićem ured stigao dokument na 13 stranica na kojima je popis aktivnosti kojima bi se u predsjedničkoj kampanji trebala diskreditirati Jpsipovićeva protukandidatkinja, HDZ-ova Kolinda Grabar Kitarović. Uz dokumnet je stiglo i popratno pismo anonimne i naovdno zabrinute SDP-ovke koja tvrdi da je dokument nastao u SDP-u.

Operacija Barbika: 'Iza ove afere krije se druga strana!'

Josipović je u četvrtak poručio kako smatra da Gabar Kitarović nema veze s dokumentom, te da je riječ o prljavom obliku političke borbe.

Prema dokumentu, predsjedničku kandidatkinju trebalo bi se, među ostalim, diskreditirati iznošenjem pojedinosti o njezinom osobnom životu, te posprdnim nazivanjem Barbikom. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene