Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nema pritisaka"

Iznio teške optužbe: DORH će od policije tražiti da se provjeri vjerodostojnost navoda Zdravka Mamića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko Mamić optužio je u ponedjeljak bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu. O svemu se priopćenjem oglasio DORH.

Kako Nova TV neslužbeno doznaje, nadležno državno odvjetništvo tražit će od policije da se provedu izvidi i obave razgovori kako bi se provjerila vjerodostojnost jučerašnjih navoda Zdravka Mamića te odbacuju optužbe o pritiscima tužiteljstva na sud.

Pročitajte i ovo Tomislav Svetina Afera Dinamo 2 Svjedočili Svetina i Marčinko: "Financijske odluke donosio je isključivo Zdravko Mamić" Suđenje Zdravku Mamiću - 4 Suđenje u Osijeku Nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću: "On je Dinamu posudio znatna novčana sredstva"

DORH se o svemu oglasio i priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

"Državno odvjetništvo Republike Hrvatske odlučno odbacuje navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća, a koje je iznio optuženik u jednom kaznenom predmetu na sinoć održanoj konferenciji za novinare. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a niti u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku.

Nadležno državno odvjetništvo zatražit će od kriminalističke policije provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navoda iz komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude niti samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku", stoji u priopćenju.

Teške optužbe na račun Dinka Cvitana

Podsjetimo, bivši čelnik NK-a Dinamo Zdravko Mamić optužio je u ponedjeljak bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i Uskok za pritisak na sud kako bi donio osuđujuću presudu.

Mamić je na konferenciji za medije, između ostalog, rekao kako je u sandučiću pronašao zanimljive dokumente te poručio kako je u posjedu transkripta poruka s mobitela bivšeg državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

"On vodi privatni rat protiv mene, on i Tamara Laptoš", poručio je u ponedjeljak navečer Mamić koji je dodao da su on i njegov odvjetnik Veljko Miljević o svemu htjeli obavijestiti i novog državnog odvjetnika Dražena Jelenića.

Čitajući sadržaj razgovora, Mamić tvrdi da je Cvitan navodno sucu rekao: "Idite za osuđujućom presudom", pa na odgovor "S kojim obrazloženjem?" rekao: "Da su dokazi nepobitni", a potom na tvrdnju suca kako su svi dokazi na temelju indicija, te da bi takva presuda pala na višim instancama, ustvrdio kako su "više instance naš problem". Mamić je poručio kako je tu riječ o otvorenom reketu, u kojemu je navodno sudjelovala i današnja v.d. ravnateljica Uskoka Tamara Laptoš.

Kako neslužbeno doznajemo, u DORH-u su primili ispise screenshotova, a glavni državni odvjetnik trebao se sastati s odvjetnikom Miljevićem radi dodatnih pojašnjenja međutim do tog susreta neće doći jer je sve rečeno na Mamićevoj konferenciji za medije.

Provest će se izvidi i razgovori kako bi se provjerila vjerodostojnost navoda Zdravka Mamića, a prema neslužbenim saznanjima, ovisno o onome što pokaže istraga donijet će se odluka hoće li Mamić snositi posljedice.

Podsjetimo, Mamiću se na na Županijskom sudu u Osijeku zajedno s njegovim bratom Zoranom i bivšim direktorom kluba Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom sudi pod optužbom za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz kluba te štetu proračunu od 12,2 milijuna kuna.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene