Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon kratke i teške bolesti

Iznenada preminuo Duško Radić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iznenada, nakon kratke i teške bolesti umro je danas poslijepodne dugogodišnji urednik i novinar i komentator Hrvatskoga radija Duško Radić

Rođen je 6. svibnja 1955. u Splitu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka. Na Radio Zagrebu bio je zaposlen od 1986.

Pročitajte i ovo Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao" Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić

Autor, novinar i komentator Radić, u svojoj bogatoj karijeri bio je, između ostalog, urednik redakcije Radio Sljemena, Informativno-političkog programa, ravnatelj Prve mreže i direktor marketinga HRT-a, odgovorni urednik Drugog programa Hrvatskoga radija i direktor programa Hrvatskoga radija te glavni urednik Hrvatskoga radija.

Dobitnik je najuglednijih inozemnih i domaćih novinarskih nagrada: Premio Ondas - svjetske nagrade za radijsku emisiju 'Zvižduća priča' (1997.) u Barceloni, godišnju nagradu HRT-a (2000.) i nagrade Hrvatskog novinarskog društva 'Marija Jurić Zagorka' (1998). U vrijeme Domovinskoga rata, kao urednik redakcije Radio Sljemena organizirao je niz koncerata i humanitarnih akcija, za što je dobio priznanje ministra obrane, priopćeno je s Hrvatskog radija. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene