Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto cvrčaka - bageri

Iznajmljivači ljutiti, turisti otkazuju rezervacije: "Zašto ste mene došli provocirati? Zvali su vas ljudi koji su na otoku peta kolona"

Aktualno Galerija Gradilište pristaništa na Kaprijama - 1 Gradilište pristaništa na Kaprijama - 1 Foto: DNEVNIK.hr Gradilište pristaništa na Kaprijama - 2 Gradilište pristaništa na Kaprijama - 2 Foto: DNEVNIK.hr Gradilište pristaništa na Kaprijama - 3 Gradilište pristaništa na Kaprijama - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Dinko Jelovčić (HDZ), predsjednik Mjesnog odbora Kaprije Galerija 1/4 >>
Turisti otkazuju rezervacije zbog buke s gradilišta na otoku Kaprije. Naime, na tom otoku u šibenskom arhipelagu gradi se pristanište novcem iz europske blagajne, uz dozvolu Grada i Županijske lučke uprave.

Pjesmu cvrčaka na otoku Kaprije ove sezone utišava zvuk s gradilišta. Ondje se gradi pristanište zajedno s parkirališnim mjestima. Projekt je to vrijedan 25 milijuna kuna, a novac je stigao iz europske blagajne.

Iz županijske Lučke uprave kažu da se radi o iznimno bitnom projektu za razvoj otoka. Međutim, s obzirom na to da se radi u špici sezone, turiste s otoka tjera buka. Neki iznajmljivači već bilježe otkazivanje rezervacija.

"Jedno je otkazivanje sedam dana, drugo 15", rekao je iznajmljivač Krešimir Kristek te dodao da se radi o gubitku od oko 20 tisuća kuna.

"Ako su već toliko odgađali, zar nisu mogli odgodit još mjesec dana? Dok zaradimo to što možemo zaraditi, nakon što smo već godinu dana iscrpljeni zbog korone", rekao je Kristijan Perković iz Zajednice obiteljskog turizma pri HGK-u.

Svaki dan iznajmljivačima je bitan jer strahuju da im korona, kao i lani, ne prekine sezonu. Zasad o prekidu radova u špici sezone govora nema.

"Vi znate da mi imamo sustav nadzora europskog projekta i da nismo u mogućnosti ni zaustavljati ni započinjati radove kako mi hoćemo", rekla je Jadranka Fržop, ravnateljica županijske Lučke uprave Šibensko-kninske županije.

"Ovi koji su vas zvali su peta kolona u Kaprijama"

Fržop priznaje da se s radovima kasnilo, dijelom zbog koronavirusa, a dijelom zbog nemogućnosti pronalaska izvođača radova. Dodaje da je šibenska gradska uprava u iznimnim situacijama daje zeleno svjetlo za početak radova ljeti.

"Jedna od tih situacija je i kad se rade nekakvi projekti koji su od značaja za cijelu zajednicu", rekao je Ante Nakić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Redovno uzimanje uzoraka Ne preporučuje se kupanje! Onečišćeno more na dubrovačkoj plaži

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PLAN IZNIO KOLEGI MINISTRU Genijalan plan? Ministru Ćoriću sinula ideja kako da napokon sazna koliko je cijepljenih po ministarstvima

Tvrde da sve rade u dogovoru s otočnom vlašću, a dijelu otočana odgovara da o planovima Mjesnog odbora pojma nemaju. Dinko Jelovčić, HDZ-ov predsjednik Mjesnog odbora, pred kamere prvo nije htio, ali na koncu je ipak odlučio progovoriti.

"Ovi koji su vas zvali da dođete, to je peta kolona u Kaprijama", rekao je Jelovčić.

Na pitanje bi li on, zbog svoje pozicije, trebao držati stranu otočanima, odgovorio je: "Ne, ja držim stranu Grada Šibenika." Na kraju je dodao: "Zašto ste mene došli provocirati? Ja ni dužan ni kriv." Zatim je prekinuo razgovor i otišao.

S druge strane, iako pod kapom Grada Šibenika, Kaprije još uvijek nemaju javnu kanalizaciju. Ali će uskoro imati moderno pristanište.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene