Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA NJEGA JE OVA PRIČA ZAVRŠENA

Banožić o Maji Đerek iz Državnih nekretnina: "Ona je zviždaljka interesnih skupina, a ne zviždačica"

Ministar Banožić komentirao je optužbe zviždačice Maje Đerek. Kaže da nije pogodovao obitelji Rodić i da se na njega vrši ozbiljan napad jer se dotakao brojnih tema u Ministarstvu. Za Đerek kaže da je zviždaljka interesnih skupina.

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a ministar Banožić komentirao je slučaj zviždačice Maje Đerek. 

"Ona je zviždaljka interesnih skupina, a ne zviždačica", izjavio je Banožić o zviždačici iz Državnih nekretnina, Maji Đerek. Kaže da je ovo napad na njega, da nije znao da je ona dobila otkaz i da su se ljudi, kako kaže često žalili na nju. Tvrdi da je Đerek pečaćenjem ometala posjed.

"Tu ženu sam vidio samo jedanput u životu. To je bilo na jednom sastanku. Dobio sam jasnu uputu da je ona zapečatila prostor toj obitelji koju uopće ne poznam. Znao sam samo da se vodi višemilijunska parnica i da se bilo kakva aktivnost u vezi tog prostora ne može raditi bez Državnog odvjetništva. Ja sam na tom sastanku postavio pitanje na temelju čega ona pečati prostor, a ona je rekla da je ona na vlastitu odgovornost to zapečatila, ja nisam rekao niti da ona to zapečati, niti otpečati. Za mene je ta priča završena", izjavio je ministar. 

Kaže da nije pogodavao obitelji Rodić za dva prostora koje su oni koristili. "Zašto me je klevetala, to nek ona objasni". 

Nije želio reći koje su to interesne skupine koje ga napadaju, ali je rekao da se zna tko njega napada.  "Ovo je ozbiljan napad na mene u posljednjih nekoliko mjeseci. U Ministarstvu sam dotakao brojne teme koje nisu dirane. Ja sam siguran da ćemo nakon određenih procesa u Ministarstvu biti svjesni da postoje interesne skupine", kazao je Banožić.

Rekao je da ne može biti precizniji jer se radi o državnim tajnama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tvrdnji zviždačice Državne nekretnine reagirale na tvrdnje o stanu ministra Banožića: "Neistinito su prikazane informacije"

Pročitajte i ovo Maja Đerek Prijavila brojne nepravilnosti Zviždačica o stanu ministra Banožića: "Meni je nadređena rekla da je bila s njim u tom stanu i da je izabran za njega"

Đerek je izjavila da je, nakon što su po procedurama bili zapečaćeni lokali obitelji Rodić, jer nisu plaćali zakupninu, ministar tražio od nje da se odpečate. Između ostalog, izjavila je da je ministar Banožić sam sebi birao stan.

Ministra je optužila za pogodovanje, a rekla je i da se derao na nju. "Od mene nikada nije dobila uputu što da čini", ponovio je ministar. 


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene