Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OPET SE URUŠAVA

FOTO "Netko će nastradati!": Bezuspješno upozorava na opasnost u samom centru Zagreba

"Samo je pitanje dana kad će netko nastradati zbog komada žbuke koji otpadaju s vrha zgrade u Ilici 73", upozorava Daniel Dombay.

"Ne saniraju li odgovorni ruševine na zgradi, mogla bi nastati puno veća šteta jer samo je pitanje dana kad će netko nastradati zbog komada žbuke koji padaju", upozorava Zagrepčanin Daniel Dombay, koji već neko vrijeme pokušava alarmirati gradske službe i upozoriti na opasnost od daljnjeg urušavanja zgrade u Ilici 73. 

Kako nam je kazao, nedavno je pao komad žbuke na zaštitni tunel i  jedna se prečka urušila. Posebno je osjetljiv na opasnost koja prijeti sa zgrade jer njegovo dijete svakodnevno prolazi tim dijelom Ilice na putu do škole.

Dombay je ponovno pokušao alarmirati policiju, vatrogasce, Zagrebački holding, a kako nikakvog odgovora nije bilo - obratio se i medijima.

Kako nam je kazao, dobar dio stanara iz zgrade o kojoj je riječ privremeno se odselio, a skela koja je postavljena nakon potresa - ne pruža potpunu zaštitu od komada žbuke koji s vremena na vrijeme znaju pasti.

Pročitajte i ovo Žbuka sa zgrada na ulicama Zagreba 11 mjeseci od potresa Odroni sa zagrebačkih zgrada su svakodnevni, vatrogasci svaki dan imaju 10-ak intervencija

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić: Pada fasada u Zagrebu - 1 Sramota u metropoli U samo nekoliko minuta u Ilici se odronili dijelovi s čak dvije zgrade: "Srećom, nije bilo ozlijeđenih. Pa sve je bilo puno ljudi..."

"Kad je zadnji put pao komad žbuke, zvao sam i 112 te pojasnio kako se radi o hitnoj intervenciji, no nitko i dalje ne reagira. Trebalo bi nešto poduzeti, da se ne bi dogodilo da bude prekasno. Ipak bi na prvom mjestu trebali biti ljudski životi, a ne loptanje i dopisivanje između gradskih službi", upozorava Dombay.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene