Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podnosi ostavku

Župan Dekanić podnio neopozivu ostavku: "Nisam kriv za nesreću, ali...."

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić skrivio je prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđeno petero ljudi. To mu nije prva prometna nesreća koju je uzrokovao. U četvrtak je dao neopozivu ostavku.

Nakon što je pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić obratio se javnosti. Izjavu za medije dao je u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru. S Dekanićem je razgovarao i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, kojemu je obećao da će dati ostavku.

"S obzirom na veliki interes javnosti, dužan sam se obratiti. Mišljenja sam da je sinoćnju prometnu nesreću prouzročio automobil koji se ubacivao u kolonu, a u koji sam udario svojim vozilom ne mogavši se zaustaviti. Ne želeći otežavati rad Županije i svojih suradnika, zbog ogromnih pritisaka na instituciju i svoju obitelj, smatram moralnim činom podnijeti neopozivu ostavku. Ispričavam se svima koje sam tijekom mandata zapostavio ili povrijedio", rekao je bivši župan Dekanić.

Oglasio se HDZ

Ranije se tijekom dana o slučaju oglasio i HDZ.

"Slijedom informacije o prometnoj nesreći koju je pod utjecajem alkohola izazvao župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, Hrvatska demokratska zajednica najoštrije osuđuje ovakvo neodgovorno ponašanje koje ugrožava sigurnost drugih vozača i putnika u prometu. S obzirom na opetovano kršenje prometnih propisa i vožnju pod utjecajem alkohola, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković razgovarao je s gospodinom Dekanićem i zatražio ga da podnese ostavku na dužnost vukovarsko-srijemskog župana, što će on danas i učiniti", rekli su iz HDZ-a.

Pročitajte i ovo Damir Dekanić Sad je i službeno Nesreću ipak skrivio pijani župan, konačno objavljeni detalji: Ozlijeđeno petero ljudi, među njima i djeca

Iako je u srijedu, neposredno nakon prometne nesreće, tvrdio da on nije odgovoran za sudar u kojem je ozlijeđeno petero ljudi, među kojima i djeca, policija je dan kasnije, po dovršetku očevida, objavila kako je upravo župan Dekanić krivac za lančani sudar u Vinkovicima. To znači da je, osim što je vozio pijan, župan i lagao o načinu na koji je došlo do prometne nesreće.

Župan Damir Dekanić već je nekoliko puta sudjelovao u prometnim nesrećama. Jednom se zabio u automobil s časnim sestrama, a drugi put tvrdio je da nije kriv.  Budući da je prometnu nesreću u pijanom stanju pokušao zataškati, istragu protiv njega pokrenuo je i Uskok. Taj slučaj županove vožnje u alkoholiziranom stanju još nije zaključen. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene