Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao aktualnosti

Plenković: "Rekao sam to saborskoj zastupnici koja je kazala da s HDZ-ovcima treba kao s nacistima nakon Drugog svjetskog rata"

Nakon što je završila sjednica Predsjedništva HDZ-a, pred novinare je izašao predsjednik stranke Andrej Plenković.

Nakon sjednice HDZ-a pred medije je izašao predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. Na početku je komentirao najavljeni bunt sudaca.

"Ja ne vidim nikakav razlog za štrajk. Nisam vidio razlog ni za štrajk liječnika", rekao je te ustvrdio da "nismo još u fazi" da se on uključi u pregovore.

"Za razliku od ranijih Vlada, koje nisu dirale osnovicu, mi smo je povećali svima. Podaci govore za sebe, ali mi ćemo razgovarati sa svima kao što smo razgovarali dosad", dodao je premijer.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković tvrda kohabitacija Premijer Plenković ponovo opleo po Milanoviću: "On nastavlja sa šmrkavim tikovima"

Također je rekao da očekuje "daljnji pad stope inflacije".

Odgovarajući na pitanje o smanjenju broja lokalnih i regionalnih jednica, Plenković je rekao da je sasvim jasno da će "malo tko dići ruku i reći: 'Ukinite moju općinu.'"

Premijer je komentirao i izjavu predsjednika Domovinskog pokreta Ivana Penavekoji je rekao da ne može unaprijed reći da će odbiti suradnju s HDZ-om.

"Prisjetimo se kako je to bilo na prošlim izborima. Domovinski pokret ne samo da je unaprijed rekao da može s HDZ-om, ali ne i njegovim predsjednikom, sa mnom, nego su to ponavljali i u izbornoj noći, kad su vidjeli da možemo i bez njih formirati većinu", rekao je Plenković.

"Ovo mogu doživjeti jedino kao neku vrstu naučenih lekcija da takvo političko ponašanje nije mudro. Što je sad posljedica svega? Njih 16 sad se svelo na pet zastupnika, a mi smo sedmu godinu na vlasti i imamo stabilnu parlamentarnu većinu", dodao je.

Pročitajte i ovo Vlada RH, ilustracija - 3 Oporba se pita Premijer ne uvažava jade svoga ministra? "Čovjek ima dva metra, bio je reprezentativac u košarci, pa koga se on boji"

Također je upitan o svome odgovoru saborskoj zastupnici Daliji Orešković na aktualnom prijepodnevu.

"Mene osobno optužuje za korupciju bez ikakvog argumenta, a onda sam joj ja sasvim pristojno neke stvari rekao", ustvrdio je te dodao: "Nije to išlo svima. Išlo je samo njoj. Nisam to rekao hrvatskim građanima, nego saborskoj zastupnici koja je rekla da s HDZ-ovcim treba kao s nacistima nakon Drugog svjetskog rata."

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene