Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tvrda kohabitacija

Premijer Plenković ponovo opleo po Milanoviću: "On nastavlja sa šmrkavim tikovima"

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek/Cropix Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: Goran Mehkek / CROPIX +0 Andrej Plenković Galerija 1/5 >>
Premijer Andrej Plenković ponovo je opleo po Milanoviću rekavši da vrši pritisak na pravosuđe.

Premijer Andrej Plenković posjetio je Požegu i komentirao najnovije Milanovićeve izjave. Za predsjednika je rekao da vrši pritisak na pravosuđe i da nastavlja sa šmrkavim tikovima. Komentirao je osipanje Domovinskog pokreta i najavu prosvjeda Za spas Slavonije. 

"Ne znam za prosvjed, ali riječ je o minornoj političkoj stranci koja se osipa, sad su došli na pet do šest zastupnika. Zamolit ću zastupnike iz te županije da objasne koliko je Vlada dala za Vukovar. Govoriti o spasu Slavonije, nakon što smo mi sve učinili, to mi djeluje deplasirano, kao da se ne prati što se sve učinilo", kazao je premijer. O sucu koji je zlovoljan i nije održao ročište zbog male plaće kaže: "Sjajan razlog za neodržavanje ročišta."

Plenković je istaknuo da su povećali plaće u pravosuđu i da se i dalje vode pregovori s predstavnicima o novim rješenjima. "Bez obzira na to, krajnje neprimjereno. To je neozbiljno, neodgovorno, to se ne radi", rekao je.

Komentirao je i izjavu predsjednika Milanovića. Naime, na opasku da ga premijer i ministar pravosuđa prozivaju jer vrši pritisak na pravosuđe, dok oni "vode računa o tome da se ne narušava ugled pravosuđa", odgovorio je: "Kakve to veze ima jedno s drugim?"

"Ono što ja radim i što sam objasnio glupima i korumpiranima zašto to radim, radim zato što to jedino mogu. To je moja dužnost. Zato imam imunitet, da svakome u brk mogu reći ono što ga ide i što mislim da ga ide", kazao je Milanović. 

Premijer kaže da predsjednik ne smije raditi pritisak na pravosuđe. 

"To da on kaže DORH-u da što DORH čeka i zašto ne pokrene postupak protiv jednog ministra - e, to je pritisak. To je loše. Mi to ne radimo i to je ogromna strateška razlika između nas", rekao je Plenković. 

"To ne bi radio niti jedan predsjednik države. Mi smo se pomalo na to navikli, ali to ne znači da je normalno. On nastavlja sa šmrkavim tikovima", rekao je potom o Milanoviću. 

"On je mjesecima najvulgarnije i najprostije vrijeđao Kristijana Schmidta", naveo je Plenković i ponovio: "Nanosi nam enormnu štetu, da meni netko tako nanosi štetu... no way."

Milanovićevu izjavu da bi se trebao očitovati o špekulacijama stranih medija da je kandidat za čelnika NATO-a, Plenković je komentirao riječima: "Je li normalno da se postavlja to pitanje čovjeku tko je toliko uvjerljivo dobio izbore? Ja da odgovaram na špekulacije svaki dan?" Rekao je i da ne zna tko su švedski novinari koji to nagađaju. 

Pročitajte i ovo Sjednica Vlade - 7 SJEDNICA VLADE Plenković opleo po Milanoviću i oporbi, odgovorio i predsjedniku Vrhovnog suda: "Ovo govorim da ubuduće ne slušamo priopćenja koja nisu utemeljena"

Ponovo se vratio na Milanovića. 

"To govori čovjek koji očito živi u nekoj teškoj zavisti. Kad pratim njegove izjave, to može istinski zavidan čovjek koji želi javnosti kazati informacije meni, a u biti me ne poznaje dovoljno. Svoje frustracije projicira pa onda to što njega muči govori o meni. A vidim da nastavlja i sa šmrkavim tikovima. To je dosta važno", rekao je Plenković.

"Više sam prijatelj s ovim mikrofonom nego s tajnikom. Zašto bih ja to trebao komentirati?" ponovo je Plenković govorio o tome zašto se ne želi očitovati o tvrdnjama da je kandidat za čelnika NATO-a. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene