Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvijestili o stanju

Iz Robnih zaliha u Petrinju, Sisak i Glinu dostavili krevete, cisterne, agregate, hranu

Iz Ministarstva gospodarstva izvijestili su o trenutačnom stanju s robnim zalihama i isporučenim sredstvima.

Trenutno stanje u Ravnateljstvu za robne zalihe sastoji se od prehrambenih proizvoda (pšenica, kukuruz, juneće i svinjsko meso, mesne i riblje konzerve, CSO paketi itd.) te neprehrambenih proizvoda (višenamjenske cisterne, naftni derivati, stambeni kontejneri, agregati, šatori, kreveti, vreće za spavanje, zaštitna oprema itd) i dostatne su za racionalnu opskrbu cjelokupnog stanovništva za 30 dana, izvijestili su iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Pročitajte i ovo Milorad Meandžija iz Majskih Poljana dobio kontejner Još čeka kontejner Milorad još nema krov nad glavom: "Spavam u sobici bez grijanja. Noću šetam vani da se zagrijem..." Đurđa Dražetić iz Sibića Stanje je teško Da ne spavaju pod zvijezdama pobrinuli su se dobri ljudi. Ali nije lako: "1991. sam bježala... Sada sam stara, da budem negdje na tuđem pragu… ne mogu"

Ravnateljstvo za robne zalihe robe isporučuje na temelju naloga Ravnateljstva za civilnu zaštitu odnosno kada se radi o dijelu vatrogasne opreme od Glavnog vatrogasnog zapovjednika.

"U svrhu zbrinjavanja stanovništva Sisačko-moslavačke županije – gradova Petrinje, Gline i Siska te okolnih mjesta, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja – Ravnateljstvo za robne zalihe se odmah 29. prosinca 2020. godine po zaprimanju prvih naloga Ministarstva unutarnjih poslova – Ravnateljstva civilne zaštite uključilo u pružanje pomoći stradalima u potresu.

Dana 29. prosinca 2020. godine u potresom pogođena područja isporučeno je osam cisterni za pitku vodu svaka nosivosti 7.000 litara, 317 krevet, 3.000 litara dizel goriva, a dana 30. i 31. prosinca 2020. prosinca sljedeća roba 21 stambeni kontejner, 45 agregata, 200 kreveta, 1 tona mesnih narezaka, 2.000 cjelodnevnih suhih obroka. S današnjim danom je organizirana doprema 7.500 kg kruha na područje Petrinje i Gline svakog dana do prestanka potrebe. Sukladno navedenom, razvidno je da je isporučena sva tražena roba koju robne zalihe posjeduju, a koja je putem Ravnateljstva civilne zaštite zatražena. Isto tako, napominjemo i podsjećamo kako se 201 kontejner nalazi ispred zdravstvenih ustanova diljem Republike Hrvatske te služi medicinskom osoblju kao pomoć u borbi s korona virusom dok je 76 kontejnera angažirano za smještaj stanovništva nakon potresa u Zagrebu i okolici.

U tijeku je nabava dodatnih kontejnera, koja je pokrenuta 22. prosinca 2020. za potrebe krize uzrokovane koronavirusom, te će iz tog kontigenta u narednih 10 dana biti dobavljeno još 41 kontejner na potresom ugrožena područja. Zaključno, Robne zalihe na svaki nalog za dostavom roba reagiraju u najkraćem mogućem roku, bez obzira o kojoj se vrsti roba radi", izvijestili su.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene