Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni upravom

Iz Nacionala otišli novinari, a ušla policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina od tridesetak novinara i drugih zaposlenika tjednika Nacional i NCL Media Grupe napustila je tvrtku nezadovoljna načinom na koji vlasnik i Uprava vode poslovanje te novinske kuće, u koju je danas ušla i policija.

U zagrebačkoj Policijskoj upravi potvrđuju da su policajci danas ušli u sjedište Nacionala u Vlaškoj ulici, ali ne preciziraju kojim povodom te tko ih je pozvao. Doznaje se tek da su policajci intervenirali po dojavi, te da utvrđuju postoje li činjenice koje bi upućivale na elemente kaznenog djela.
'Bila je dojava, a policija se odaziva svakoj dojavi', kažu u PU zagrebačkoj.

Pročitajte i ovo Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a Za Dnevnik Nove TV Predsjednik HND-a o obratu u slučaju lex AP: "Ovo je ustupak pod pritiskom, ali i zamka. Sad imamo još više razloga za prosvjed'' Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare"

No, glavni urednik Nacionala Mislav Šimatović kaže da je policija u sjedište kuće ušla jer je dio tehničkog osoblja, po dolasku na posao, jutros utvrdio da nedostaju neke stvari (računalo i back-up baza fotografija pohranjena na disku), te je pozvana policija da napravi uviđaj. Skupina manjinskih vlasnika, novinara i zaposlenika NCL Media Grupe, vlasnika Nacionala, priopćila je da je tridesetak njih danas napustilo tvrtku, nezadovoljni načinom na koji je vode, kako kažu, navodni novi većinski vlasnik Harald Freiherr von Seefried auf Buttenheim i njegov sin Moritz, imenovan za predsjednika Uprave.

'U kratkom razdoblju kako su na čelu tvrtke, pokazalo se da nemaju pojma o poslovanju jedne novinske kuće, ne znaju ništa o novinskom biznisu, a niti o Hrvatskoj', ističu u priopćenju. Navode da novog većinskog vlasnika prate glasine da je tvrtku kupio ne zato da bi razvijao novinske poslove, nego iz nekih drugih sumnjivih razloga, te da se takve glasine 'sve upornije šire'. Upozoravaju da je odnos vlasnika i njegova sina prema zaposlenicima koji s njima stupili u kontakt 'mahom krajnje arogantan, grub, podcjenjivački, sumnjičav', te da ne pokazuju nikakvu želju da u vođenju tvrtke surađuju s manjinskim vlasnicima i na konstruktivan način rješavaju međusobne odnose. (Hina)



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene