Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Haagu i Milanoviću

Josipović: Nećemo prestati slaviti Oluju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivo Josipović je u subotu komentirao i odlazak premijera Zorana Milanovića u Australiju.

Predsjednik Ivo Josipović u subotu je komentirao odlazak premijera Zorana Milanovića u Australiju i kazao kako je put u Australiju opravdan.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković Uoči izbora Svjetski mediji raspisali se o političkoj situaciji u Hrvatskoj: Plenković je autoritaran, Milanović oštra jezika Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!''

'Mislim da ne trebamo raspravljati je li trebalo otići danas ili sutra ili već prije. Australija i Novi zeland imaju priličan gospodarski potencijal, ali i veliku hrvatsku dijasporu. Ne smije se dogoditi da ih zanemarimo. Načelno mislim da je dobro, možda je trebalo i prije otići u Australiju da se održe ti kontakti. Moja su očekivanja s jedne strane da se otvori put određene gospodarske suradnje, a s druge strane da se ojačaju naše veze sa dijasporom. Pitanje troška uvijek je zanimljivo, no ne mislim da je bitna razlika u cijeni između odlaska u Australiju ili neku dalju europsku zemlju toliko važna da bismo zanemarili ova dva velika aspekta - gospodarska suradnja i moguće -investicije', rekao je Josipović.

Izvješća koja je bilo teško slušati: Opisani detalji masakra

Ujedno je komentirao i tužbu za genocid, kao i zahtjev da se u Hrvatskoj 5. kolovoza prestane slaviti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

' Bez obzira na to što iz susjedstva očekuju da prestanemo slaviti Oluju, mi to sasvim sigurno nećemo. Oluja je akcija u kojoj je Hrvatska osigurala svoju slobodu i teritorijalni integritet. Mi smo sada jedno zrelo, demokratsko društvo, koje cijeni svoju povijest, cijeni svoj obrambeni rat. Ali naravno tamo gdje je bilo zločina, pa i s naše strane, smo spremni reagirati', istaknuo je Josipović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene