Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Lista problema je predugačka', rekao je predsjednik Ivo Josipović tijekom susreta s lokalnim vlastima Jajca.


Predsjednik RH u neslužbenom posjetu BiH rekao je kako je na lokalnim vlastima jednak teret kao i na hrvatskoj vladi da se nešto poduzme kako bi se osigurao povratak izbjeglog stanovništva. 'Da bi povratak bio održiv, najbolji je put gospodarska suradnja i ulaganje u opustošene krajeve kako bi se povratnicima osigurao posao', zaključio je Josipović.

Vezani članci Susret Internetom kruži preslatka snimka najboljih prijatelja koji su se vidjeli prvi put od početka izolacije Predstava Susret Nakon kraće stanke: Napeta psihološka drama "Susret" ponovno igra u Teatru EXIT

Kazao je kako je razvidno da svi koji predstavljaju Jajce žele snažnu suradnju s Hrvatskom te je podsjetio kako taj grad već dugo surađuje s Novskom, a i sa Zadrom. 'Mislim da je to najbolji put da se ljude motivira da se vrate', kazao je hrvatski prdsjednik.

Potvrdio je kako je analizirana cjelovita lista problema koji postoje u Jajcu, a da gospodarska suradnja, otvaranje novih radnih mjesta i izgradnja predstavljaju najbolji put da se ti problemi riješe. Podsjetio je kako je prije razgovarao s Hrvatima koji još dvoje oko povratka u BiH.

>> Josipović otišao u BiH po nagradu

Predsjednik je sa sobom poveo grupu hrvatskih gospodarstvenika koji žive u Hrvatskoj, ali su rodom iz BiH.

Nakon susreta s predstavnicima lokalne vlasti u Jajcu Josipović je posjetio dječji vrtić Bare gdje ga je dočekalo 80-tak djece. Rekao im je kako je uz put sreo Svetog Nikolu koji im je poslao darove. Mališani su dobili pakete slatkiša, no i oni su imali iznenađenja za Josipovića. Pripremili su mu čizmu punu darova, ali je predsjednik Josipović od djece dobio i šibu.