Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)
Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ivica Todorić u najnovijoj objavi na svom blogu tvrdi kako je današnji ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a tada predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović u intervjuu danom 22. travnja potvrdio sve što je otkrivenu u aferi Hotmail.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Samo 12 dana od postavljanja Ante Ramljaka za vladinog izvanrednog povjerenika u Agrokoru, 22. travnja 2017. predstojnik Ureda predsjednika Vlade Davor Božinović dao je iznimno zanimljiv, pomalo zaboravljen, javno dostupan intervju (objavljen u Jutarnjem listu, op.a.) u kojem u potpunosti potvrđuje sve ono što otkrivaju u medijima objavljeni mailovi!

Potvrđuju da je u Vladi , kako osobno tvrdi Božinović kao prvi visoki dužnosnik Vlade koji je to ikada javno izrekao, da je u Vladi postojala formalna (ili još gore neformalna) skupina koja je radila na otimanju Agrokora koju naziva War room! Pa gospodine Plenkoviću, ovdje je riječ ne samo o vašim prijateljima iz srednje škole s kojima se družite ali niste bliski ili nekim neimenovanim izvorima, ovdje je riječ o vašem prvom suradniku, o vašem šefu kabineta. Pitanja koja ta činjenica i potvrda vašeg prvog čovjeka otvaraju su jednostavna:

Tko je osnovao skupinu u War roomu i tko ju je činio?
2. Tko je vodio zapisnike i gdje su pohranjeni?
3. Na koji su način izabrani članovi War rooma i koje vladino tijelo ili pojedinac ih je izabrao?
4. Da li je prilikom formiranja toga tijela u War roomu traženo mišljenje vladinog Ureda za zakonodavstvo?
5. Postoji li odluka Vlade o formiranju skupine u War roomu?

Ovaj je intervju krunski dokaz da je upravo u Vladi Republike Hrvatske osnovano tijelo koje Božinović naziva War room, a ta činjenica ukazuje i na neosporiv dokaz da je cijelim procesom otimanja Agrokora koji je pojedincima donio desetke milijuna nepripadne imovinske koristi, upravljao osobno premijer Plenković i ljudi od njegovog posebnog povjerenja. Upravo ovaj intervju, kojeg možete pročitati u prilogu govori o namjeri, teškoj manipulaciji činjenicama o Agrokoru i otimanju privatnog vlasništva koje je uzrokovalo grabež i kriminal kakav suvremena Europa ne poznaje.

Vezani članci Ivica Todorić (Foto: Vantagenews.com/PIXSELL) Todorić objavio još jedan tekst, znakovitog naslova Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) "Želim se referirati na dio sadržaja tih začudnih, a istovremeno strašnih dokumenata..."