Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Primorsko-goranskog saveza Nikola Ivaniš ponudio je Predsjedništvu stranke ostavku zbog lošeg rezultata na parlamentarnim izborima, nakon kojih više PGS neće imati zastupnika u Hrvatskom saboru.


Ivaniš kao prvi na kandidacijskoj listi koalicije HSS-HSLS-PGS za 8. izbornu jedinicu, koja obuhvaća Istarsku i zapadni dio Primorsko-goranske županije, nije uspio ući u Sabor.

Vezani članci Dalija Orešković i Marijana Puljak Burne reakcije nakon presice Stožera: Zastupnice Orešković i Puljak traže ostavku Markotić i Capaka, Ahmetović na Twitteru - "Ova otužna žena mora otići" Mirjana Hruškar i Damir Boras Borasova prorektorica podnijela neopozivu ostavku: "Ne mogu podržati vaše odluke i postupke..."

O ostavci, koju je ponudio jučer na sjednici užeg vodstva stranke u kojem su predsjednik, pet potpredsjednika i politički tajnik, odlučivat će Predsjedništvo PGS-a na sastanku 5. prosinca u Rijeci.

Ivaniš smatra da je to razumljiv čin te da se time ništa dramatično ne događa za stranku.

Nikola Ivaniš je predsjednik PGS-a od 2002. Bio je zastupnik u tri saborska saziva, a u prošlom je bio potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.