Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Škorin nasljednik

Ivan Penava novi je predsjednik Domovinskog pokreta, poslao poruku HDZ-u: ''Bivšim stranačkim kolegama želim poručiti...''

Ivan Penava novi je predsjednik Domovinskog pokreta.

Domovinski pokret odabrao je novog predsjednika stranke. Na čelo je, nakon Miroslava Škore, došao Ivan Penava. Članovi stranke dočekali su tu odluku pljeskom i skandiranjem.

Pročitajte i ovo Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici" Ivan Penava Ukazali na alternativu Penava predstavio nositelje lista DP-a pa se osvrnuo na inicijativu povratka Tita u Kumrovec: "Dobro mu je tamo gdje je"

''Nismo ovdje zato jer je pred nama Hrvatska za koju su se borile tisuće generacije. Ovdje smo zato jer nemamo drugu domovinu. Domovina je jedna i jedina, baš kao i majka. Zato smo ovdje. Zato smo se okupili oko ideje Domovinskog pokreta. Ustali smo protiv beznađa i malodušnosti, protiv puzajuće i okupacije i licemjerja, ustali smo protiv svih onih koji su od Lijepe naše napravili Tužnu njihovu, državu koja takvima čak nije niti domovina'', poručio je u govoru Ivan Penava.

''Hrvatskom danas ne vladaju građani jer Hrvatskom vlada Vlada koja ne sluša građane. Upućujem javni poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama –nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana'', poslao je poruku novi predsjednik DP-a.

Gradonačelnik Vukovara jedini se kandidirao za mjesto predsjednika stranke, a odabran je na izvanrednom saboru stranke. Osim izbora novog predsjednika stranke, na dnevnom redu sabora su i izmjene Statuta stranke.

Uskoro opširnije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene