Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na sjednici šibenskog Gradskog vijeća većinom glasova danas je smijenjen dosadašnji predsjednik Ivan Ninić, a za novog predsjednika izabran je Goran Grguričin, neovisni kandidat s liste HSP-a za kojeg je glasovalo 17 od ukupno 26 vijećnika.


Glasovanje o povjerenju i razrješenju Ivana Ninića pokrenulo je prije mjesec dana devet vijećnika iz SDP-a, HNS-a, HSU-a te Nezavisne liste Zlatka Štrbinića. Kao obrazloženje istaknuli su kako se želi utvrditi točan omjer snaga u vijeću, budući da su SDP i HDZ s partnerima imali po 13 glasova.

Za smjenu glasovalo 14 vijećnika

Vezani članci Andrej Plenković Plenković iz Zadra poručio: "Očekujem od dežurnih dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje" Iskapanja kod crkve sv. Frane u Šibeniku - 5 Na šibenskom groblju otkrili više od 600 lubanja, ali i cijelih kostura: "Pretpostavljamo da ih uokolo ima još jako puno"

Za Ninićevu smjenu danas je glasovalo 14 vijećnika, a uz očekivane glasove SDP-a i partnera za smjenu je ruku podignuo i HSS-ovac Milorad Mišković, koji je danas ujedno izabran za potpredsjednika vijeća. Drugi potpredsjednik ni ovaj put nije izabran. Predloženi kandidat Mirko Radak iz HSU-a nije dobio potrebnu većinu glasova, a nije prihvaćen ni prijedlog da Ivica Poljičak iz HDZ-a bude jedan od kandidata za potpredsjednika vijeća. (Hina)