Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom glasova

Ivan Ninić smijenjen s mjesta predsjednika Gradskog vijeća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sjednici šibenskog Gradskog vijeća većinom glasova danas je smijenjen dosadašnji predsjednik Ivan Ninić, a za novog predsjednika izabran je Goran Grguričin, neovisni kandidat s liste HSP-a za kojeg je glasovalo 17 od ukupno 26 vijećnika.

Glasovanje o povjerenju i razrješenju Ivana Ninića pokrenulo je prije mjesec dana devet vijećnika iz SDP-a, HNS-a, HSU-a te Nezavisne liste Zlatka Štrbinića. Kao obrazloženje istaknuli su kako se želi utvrditi točan omjer snaga u vijeću, budući da su SDP i HDZ s partnerima imali po 13 glasova.

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Za smjenu glasovalo 14 vijećnika

Za Ninićevu smjenu danas je glasovalo 14 vijećnika, a uz očekivane glasove SDP-a i partnera za smjenu je ruku podignuo i HSS-ovac Milorad Mišković, koji je danas ujedno izabran za potpredsjednika vijeća. Drugi potpredsjednik ni ovaj put nije izabran. Predloženi kandidat Mirko Radak iz HSU-a nije dobio potrebnu većinu glasova, a nije prihvaćen ni prijedlog da Ivica Poljičak iz HDZ-a bude jedan od kandidata za potpredsjednika vijeća. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene