Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik na odlasku

Istražili smo tko su potencijalni politički partneri Ive Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više je nego jasno da Ivo Josipović u skorijoj budućnosti planira osnovati stranku.

I dok budućnost Kukuriku koalicije na idućim parlamentarnim izborima nije sigurna - sve je jasnije kako treći put upravo osniva Ivo Josipović. Što je potvrdio i u intervjuu za Dnevnik Nove TV. Istražili smo - tko su mu potencijalni politički partneri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pitanje oko kojeg će se voditi bitke Kosor: Ovome ćemo se kao oporba žestoko protiviti! Slika nije dostupna 'Ona bi se svađala' Kosor: Kukuriku koalicija bi se mogla nazvati peka, ražanj, roštilj ili gemišt

O politici u subotu Ivo Josipović nije htio govoriti. No i više je nego jasno kako u skorijoj budućnosti Josipović planira osnovati stranku! Računa na mlade stručnjake. Ne isključuje ni desni centar.

'Socijaldemokrat ne podrazumijeva da niste spremni na otvorenost i suradnju s onima koji to nisu, ali dijele određenu viziju društva. Želim okupit i nove ljude ili ljude koji su pokazali da se ne uklapaju u ovaj stranački model koji nažalost često preferira ljude bez kičme. Evo sa zanimanjem slušam izjave gospodina Prgometa', rekao je u intervjuu za Dnevnik Nove TV.

HDZ-ov Drago Prgomet predsjednika cijeni kao profesora - intelektualca. No ideološki - nisu na istoj strani. Prgomet je desno, Josipović lijevo.

Josipović: Razmišljam o političkoj budućnosti

Može se čuti i kako je pao razgovor između Josipovića i HDZ-ovog Davora Božinovića - no zasad je ostalo sve samo na razgovorima. Spominjalo se i ime Jadranke Kosor.

'Ja sam političarka kao što znate desnog centra, bila sam i predsjednica Vlade kao političarka desnog centra i to me svakako određuje, ali sam spremna pružiti ruku svakome tko bez ostatka i hrabro i odlučno spreman građankama i građanima reći punu i pravu istinu', kaže Jadranka Kosor.

Sve opcije otvorene

Istina je i kako je Kukuriku koalicija sigurna do izbora. A poslije...

'Nemojmo o temama koje su hipotetske imamo posao koji treba dovršiti', odgovara predsjednica HNS-a Vesna Pusić na pitanje bili koalirala s Josipovićem ako osnuje svoju stranku.

'Nama je ključ upravo program i projekti i na tome ćemo bazirati bilo kakve buduće razgovore', kaže predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Josipović odradio posljednju 'kavu s građanima' prije odlaska

I HNS i IDS do izbora ostavljaju sve opcije otvorene. I više je nego jasno - kako ne žele potvrditi budućnost u koaliciji sa SDP-om.

Orah - ponovila je Mirela Holy na izbore ide samostalno.

A u milijun glasova koje je Josipović osvojio na izborima - glasači su upravo i ovih stranaka. Ostaje pitanje kolika je uistinu Josipovićeva politička snaga!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene