Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POZNATA LICA

Tko stoji iza prosvjeda? Evo tko su vođe, nitko od njih nije prijavljen kao svinjogojac

Aktualno Galerija Tomislav Pokrovac Tomislav Pokrovac Foto: Dnevnik Nove TV Dražen Strukar Dražen Strukar Foto: Dnevnik Nove TV Robert Schwartz Robert Schwartz Foto: Dnevnik Nove TV +0 Josip Juretić Galerija 1/4 >>
Tko su zapravo prosvjednici koji su u ime hrvatskih svinjogojaca odlučili blokirati cijelu državu? Za sebe tvrde da su samo nezadovoljni svinjogojci, no u Vladi ih smatraju političkim aktivistima.

U ponedjeljak su pompozno najavili blokadu cijele države, granične prijelaze, željeznicu, autoceste, a u utorak je ipak blokirano tek pet cesta: tri u Vukovarsko-srijemskoj, jedna u Osječko-baranjskoj i jedna u Brodsko-posavskoj županiji.

Pročitajte i ovo Predsjednik Ruske federacije, Vladimir Putin Uoči izbora Putin poslao oštru poruku Zapadu: "Zahvatila vas je rusofobija, SAD nas želi opljačkati"

Tko uopće prosvjeduje? Prosvjednici tvrde da su samo nezadovoljni svinjogojci i poljoprivrednici, no pita li se resornu ministricu i premijera, radi se o političkim aktivistima.

U Hrvatskoj se svinje uzgajaju na ukupno 21.988 gospodarstava, a lani je ukupno bilo registrirano 869.886 svinja. Najviše u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje se nalazi i zona zabrane prometovanja i klanja svinja.

No među svim tim svinjama nema onih šefa prosvjednika, barem ne u službenom registru.

Pročitajte i ovo Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Zarobljeni u tunelu Nakon dugih 17 dana spašeni svi indijski radnici, izvučeni kroz 90 centimetara široku čeličnu cijev

"Tomislav Pokrovac uopće nije svinjogojac, niti je bio. On kaže, jesam li dobro čula, da ima jednu svinju? Njega uopće nema u registru. I jedna svinja mora se prijaviti", izjavila je u Dnevniku Nove TV Marija Vučković, ministrica poljoprivrede.

Osim njega, još je nekoliko osoba poznato javnosti. Snimljeni su na raznim prosvjedima: od korone do korupcije. Josip Juretić čak je objavio i kandidaturu za predsjednika, no nije skupio potpise.

"Htio bih započeti kandidaturu kao čovjek iz naroda koji nikad nije pripadao nikakvoj političkoj stranci", izjavio je Josip Juretić još 2019. godine.

Pročitajte i ovo Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

Izrada i implementacija strategije svinjogojstva najavljena je pak u roku od 15 dana.

Tu je i Robert Schwartz kojeg je policija okarakterizirala kao jednog od organizatora anti-COVID prosvjeda zbog čega je bio i priveden. Ima ih još. Dražen Strukar iz Cerne u nedjelju je izjavio da "njegove svinje više ne mogu čekati".

U utorak je potvrđeno u Ministarstvu poljoprivrede da nitko od nabrojanih, uključujući i vođu Tomislava Pokrovca, nije prijavljen kao svinjogojac!

Pročitajte i ovo Ilustracija slučaj iz BiH Pedofil iz Posušja pušten iz zatvora zbog uzornog ponašanja, reagirala ogorčena majka žrtve


S druge strane, dosad je eutanazirano oko 2 i pol posto ukupnog svinjskog fonda, a i lani smo bez kuge uvezli 113 tisuća tona svinjskog mesa.
 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene