Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zarobljeni u tunelu

Nakon dugih 17 dana spašeni svi indijski radnici, izvučeni kroz 90 centimetara široku čeličnu cijev

Aktualno Galerija Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Foto: Afp Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Foto: Afp Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Foto: Afp +0 Spasioci stigli do radnika zarobljenih u tunelu Galerija 1/4 >>
Svi indijski radnici zarobljeni 17 dana u urušenom tunelu spašeni su u utorak.

Spašeni su svi radnici, njih četrdeset jedan, iz urušenog indijskog tunela!

Svi su prebačeni u bolnicu, gdje će biti detaljno pregledani nakon što su bili zarobljeni 17 dana.

Pročitajte i ovo Snježna oluja, ilustracija Snijeg, vijavice i obilna kiša DHMZ objavio detaljnu prognozu uoči dramatične promjene vremena: Još sutra stabilno, a onda slijedi prava vremenska sapunica

U tunelu su završili nakon aktivacije klizišta. Kroz cijev su dobivali hranu, vodu, kisik i lijekove, no operacija spašavanja je potrajala zbog iznimno zahtjevnog terena.

Pročitajte i ovo Davor Dretar amandmani na proračun Mami li HDZ na ovaj način stranke za koaliciju? "Smatram uvredljivim da nas se stavlja u kontekst mogućih žetončića"

Čekajući spašavanje igrali su društvene igre, razgovarali i vježbali jogu.

Izvučeni su na nosilima s kotačima kroz 90 centimetara široku čeličnu cijev u akciji koja je trajala oko sat vremena. Hitne službe ranije su stigle na izlaz iz tunela kako bi odmah odvele radnike u bolnicu udaljenu oko 30 kilometara.

Okupljeni lokalni stanovnici su pirotehnikom i dijeljenjem slatkiša proslavili spašavanje radnika. Spasilačke službe su u ponedjeljak angažirale takozvane "štakore rudare" kako bi se kroz usku cijev probili do njih.

"Štakorsko rudarenje" je primitivna, opasna i kontroverzna metoda korištena u Indiji prvenstveno kako bi se kroz uske prolaze vadio ugljen. Ime metode dolazi od sličnosti sa štakorima koji se probijaju kroz uske prolaze.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene