Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istrani 'Ne' Rockwollu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istra, hrvatska županija oduvijek najotvorenija za europska ulaganja i savjete ovog je puta složna: odlučno 'Ne' Rockwollu kakav je sada.

Tvornica kamene vune tek je bila počela s probnim radom a već je dobila privremenu zabranu rada zbog onečišćenja. Pritiscima iz Europske Unije ovoga puta zajedničko 'Ne' kažu i Istrani i župan Jakovčić.

Pročitajte i ovo Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno" tuča Tuča i grmljavina VIDEO/FOTO Veliko nevrijeme u središnjoj Istri: Tuča i munje iznenadile stanovnike

Zbog privremene zabrane rada pismo u Hrvatsku stiglo je i iz Europske komisije u kojem stoji da bi taj slučaj mogao negativno utjecati na pravnu sigurnost investitora.

'Želim javno poručiti da nikakvi pritisci neće uroditi plodom, netočno je da je ugrožena pravna sigursnot investitora', rekao je istarski župan Ivan Jakovčić.

Dok se političari dopisuju a Rockwool otklanja nedostatke i planira početi s radom - stanovnike Istre, pogotovo one koji žive u blizini tvornice i čije je zdravlje bilo ugroženo i dalje nitko ništa ne pita.

Pritisak iz Europe je logičan, jer tko bi se tek tako povukao nakon investicije vrijedne oko 75 milijuna eura. Istarsko 'Ne' ovoga bi puta moglo biti tek šapat koji se ne čuje. A kada tvornica ponovno proradi mnogim će se istranima smrknuti kao što se danas smrklo nebo nad Učkom. 

Više u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene