Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Majka i kći stradale su sinoć u požaru u Trogiru koji je 2 sata poslije ponoći izbio u njihovom stanu u prizemlju. Policija još istražuje uzrok.


Traje i istraga brojnih požara koji ovih dana bukte po Dalmaciji. Dugo sušno razdoblje i vjetar pridonijeli su brzom širenju vatre, a uzrok je, čini se, čovjek. Za dva najveća požara u proteklih tjedan dana - u Žrnovnici i Podgori još nema osumnjičenih.

Vezani članci Požari u SAD-u, San Francisco Apokalipsa i prizori iz pakla u SAD-u: Pepeo pada s neba, poginulo šestero ljudi Požari u Kaliforniji Požari koji gutaju sve pred sobom: "Ovo je prvi put u 33 godine da smo premašili dva milijuna hektara"

Vatra je prije tjedan dana u Žrnovci stigla doslovce do kuća. Zlatan Vijali zadovoljan je jer su, kaže, uspjeli obraniti i masline. No, njegov susjed teško nabraja što je sve na njegovoj zemlji stradalo. '11 maslina, četiri bajama, tri smokve, četiri jabuke, tri šljive, ima desetak, petnaest loza šta sam sadio, orah trešnja', rekao je Ante.

Samo na području Žrnovnice izgorjelo je preko 200 hektara, osim borove šume nastradali su i maslinici, ali i voćnjaci, a policija još uvijek nije pronašla počinitelja. Još se vodi istraga oko požara u Žrnovnici kao i velikog požara u Podgori proteklog vikenda. Tamo je policija pronašla nekoliko sumnjivih opušaka.

Za sada nema osumnjičenih. Ako je suditi prema riješenim slučajevima posljednjih godina, požari su većinom izazvani ljudskom nepažnjom. 'Ja vjerujem statistici, a statistika nije moja nego Ministarstva unutarnih poslova koja kaže da je u 80 posto svih požara faktor čovjek', rekao je zapovjednik JVP Split Felicio Parčina. A to je upozorenje svima da budu na oprezu, jer su požari pokazali koliko velike štete mogu uzrokovati.