Obavijesti Video Pretražite Navigacija
17 % više noćenja

Istra ruši sve rekorde - u tijeku je predsezona iz sna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ima i lijepih vijesti o hrvatskom turizmu. Osim najvećih ovogodišnjih investicija, Istra bilježi i najveći priljev turista u predsezoni. Istarski hoteli, kampovi i plaže dupkom su puni, a prema najavama tako će biti do kraja sezone. Najbrojniji turisti su tradicionalno Nijemci, Austrijanci i Slovenci.

Dugi redovi nisu pokvarili raspoloženje turistima. Put kroz antičku povijest privlači mnoge. 'Idemo prema Puli, a želja nam je vidjeti Arenu', kažu turisti.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Bespravna gradnja; ilustracija - 2 Državni inspektorat u akciji Unatoč rušenjima, kaznama i prijavama, bahatost ilegalnih graditelja ne jenjava, ali: "Sve pomalo dolazi na red"

A plaže, u ovo doba, nikad punije. 'S obzirom na ovo doba godine jako smo zadovoljni, mi smo se dobro pripremili i imamo jako dobru ponudu', kaže Mishel Rojnić koncesionar jedne pulske plaže.

>> Pogledajte što je turiste u Puli jednostavno oduševilo

Predsezona je to o kakvoj se samo moglo sanjati. 13% više dolazaka i 17% više noćenja. 'Zadnjih godina koliko bilježimo rezultate, svakako najbolji ulazak u turističku sezonu i recimo da je prvih pet mjeseci turističke sezone s najboljim rezultatima do sada', kaže Boris Žgomba iz Hrvatskih putničkih agencija.

Puni hoteli i kampovi najbolji su dokaz da će sezona oštro konkurirati prošlogodišnjoj. A odlične najave dolazaka u špici sezone da bi rezultati lako mogli biti i premašeni.

Neočekivani rezultati i odlične najave tako će, vjeruju turistički djelatnici, biti ključ toliko potrebnog financijskog uspjeha.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene