Istarske poduzetnice dokazale su da je moguće biti konkurencija i podrška u isto vrijeme.

Galerija


Konkurencija i podrška u isto vrijeme?! Moguće je! Istarske poduzetnice jedna od druge kupuju i koriste usluge. Na taj način jedna drugoj daju posla. Iako se okupljaju češće, jednom na godinu skupe sve svoje usluge i lobiraju. A za koga drugoga, nego jedna za drugu.

Vezani članci Nickol Udovičić Potražnja za ovim istarskim poljoprivrednim proizvodom tolika je da se rasproda još dok je u - zemlji: "Da je i tri puta više, sve bi otišlo" Potres u sjevernom Jadranu Prilično jak potres u sjevernom Jadranu, osjetio se u Istri, Kvarneru i Dalmaciji: "Dobro je treslo"

Darinka Buršić obožava kuhati. Kaže da, takoreći, kuha cijeli život. Na njenom tanjuru uvijek su domaći poizvodi. Tea Haler se pronašla u organizaciji vjenčanja. Nakon nekoliko "pro-bono" pokusnih pokušaja, shvatila je što voli. Elidi Cerovac Bakić trgovina je u malom prstu. Posvetila se programu za žene.

Sve one i još stotinjak istarskih poduzetnica znaju da nisu same. Imaju jedna drugu.

Tea kaže da to dobro dođe. "Ne guraš se sam, ipak si u nekom krugu", kaže. Elida objašnjava da su jedna drugoj potpora i lobiraju jedna za drugom.

U petak je bila njihova večer. Sve usluge ponudile su na jednom mjestu. I kupovale, naravno, jedna od druge ili rezervirale termine kroz narednu godinu.

Milena Predan koja je proizvođačica prirodne kozmetike kaže da se radi od poticaju za dalje i prekrasnom druženju.

Slavica Bezić ima obrt za oslikavanje svile i kaže da je ovo događanje važno zbog promocije, daljenjeg rada, širenja i poslovne suradnje.

Na istom mjestu bez velikih troškova istražuju tržište i šire poznanstva.

"Poduzetnice u Hrvatskoj pa tako i u Istri čine svega 1/5 poduzetničkog tijela, da su podzastupljene u poduzetničkom miljeu, da su to u 99% slučajeva vlasnice mikro i malih subjekata i u tom segmentu njima jako fali poticajno okruženje", objašnjava Alida Perkov, predsjednica Udruge Žena poduzetnica.

I bez obzira na posao, bez obzira na obaveze uvijek nađu vremena jedna za drugu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr