Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedna drugoj daju posla

Konkurencija i podrška u isto vrijeme?! Žene poduzetnice pokazale da je i to moguće

Žene poduzetnice (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Žene poduzetnice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Žene poduzetnice (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Žene poduzetnice (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Žene poduzetnice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Žene poduzetnice (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Žene poduzetnice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/3 >>
Istarske poduzetnice dokazale su da je moguće biti konkurencija i podrška u isto vrijeme.

Konkurencija i podrška u isto vrijeme?! Moguće je! Istarske poduzetnice jedna od druge kupuju i koriste usluge. Na taj način jedna drugoj daju posla. Iako se okupljaju češće, jednom na godinu skupe sve svoje usluge i lobiraju. A za koga drugoga, nego jedna za drugu.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica

Darinka Buršić obožava kuhati. Kaže da, takoreći, kuha cijeli život. Na njenom tanjuru uvijek su domaći poizvodi. Tea Haler se pronašla u organizaciji vjenčanja. Nakon nekoliko "pro-bono" pokusnih pokušaja, shvatila je što voli. Elidi Cerovac Bakić trgovina je u malom prstu. Posvetila se programu za žene.

Sve one i još stotinjak istarskih poduzetnica znaju da nisu same. Imaju jedna drugu.

Tea kaže da to dobro dođe. "Ne guraš se sam, ipak si u nekom krugu", kaže. Elida objašnjava da su jedna drugoj potpora i lobiraju jedna za drugom.

U petak je bila njihova večer. Sve usluge ponudile su na jednom mjestu. I kupovale, naravno, jedna od druge ili rezervirale termine kroz narednu godinu.

Milena Predan koja je proizvođačica prirodne kozmetike kaže da se radi od poticaju za dalje i prekrasnom druženju.

Slavica Bezić ima obrt za oslikavanje svile i kaže da je ovo događanje važno zbog promocije, daljenjeg rada, širenja i poslovne suradnje.

Na istom mjestu bez velikih troškova istražuju tržište i šire poznanstva.

"Poduzetnice u Hrvatskoj pa tako i u Istri čine svega 1/5 poduzetničkog tijela, da su podzastupljene u poduzetničkom miljeu, da su to u 99% slučajeva vlasnice mikro i malih subjekata i u tom segmentu njima jako fali poticajno okruženje", objašnjava Alida Perkov, predsjednica Udruge Žena poduzetnica.

I bez obzira na posao, bez obzira na obaveze uvijek nađu vremena jedna za drugu.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene