Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija ostaje pri tvrdnji da je lagala

Iskaz Australke pokazuje da je u Dubrovniku doživjela neugodno iskustvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iskaz Australke Amber, jedne od djevojaka koja je nekoliko dana nakon otmice Britt Lapthorne dala iskaz australskoj policiji prema nekim medijima potvrđuje da je u Dubrovniku doživjela neugodno iskustvo.

Glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec je rekao da se u bitnim detaljima razlikuju iskaz djevojaka i onog što su rekli u dokumentarcu televizijske postaje Channel Seven. U iskazu nigdje ne kaže eksplicitno da su je htjeli oteti, dok u dokumentarcu kaže da 'je bila sigurna da je žele oteti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj Lapthorne Roditelji Britt Lapthorne vraćaju se po istinu Slika nije dostupna Misterij smrti Britt Lapthorne 'Policija je tragala za plavim kombijem'

'Dok sam hodala prema kiosku, čula sam kako automobil ubrzava, okrenula se i vidjela kombi kako ide prema meni. Kombi je bio mat svijetloplave boje i sjećam se da su mu stražnja vrata bila klizna. Vidjela sam dvoje ljudi koji su sjedili naprijed i jednu osobu odostraga, svi su bili muškarci. Muškarac koji je sjedio odostraga bio je nagnut na vratima i pogledao me kao da se sprema iskočiti iz vozila”, rekla je Amber u iskazu kojeg je objavio Jutarnji list. 

>> Borovec: Na fotorobotu nisu otmičari, nego policajci

Amber u nastavku iskaza priča da je nakon toga pobjegla prema prijateljima Kat i Robu, te da se nakon nekoliko minuta okupilo 7 do 8 muškaraca koji su se predstavili kao policajci a bili su u trapericama i majicama kratkih rukava, sa značkama oko vrata koje su joj izgledale lažno. Jedan od njih joj je rekao da ide s njima u stanicu a ona ga je prepoznala tada kao tog muškarca kao onog koji je pokušao iskočiti iz svijetloplavog kombija. Nakon toga je odglumila napada astme nakon čega je došao muškarac u policijskoj odori koji je otpravio zatim Amber i njene prijatelje.

Krunoslav Borovec, glasnogovornik Ravnateljstva policije, rekao nam je da on ostaje pri onome što je rekao prekjučer i da treba autore ovakvih tekstova pitati za komentar jer to nije točno.

Borovec je prije nekoliko dana napomenuo da su izjave koje su se čule u emisiji hrvatskoj policiji otprije poznate jer ih je dobila međunarodnom suradnjom, a zatim provjeravala. No, kako je rekao, izjave koje je policija dobila međunarodnom policijskom razmjenom u nekim se bitnim detaljima razlikuju od onoga što su u emisiji rekle tri djevojke - jedna Amerikanka i dvije Australke.

Kako je istaknuo Borovec, policiji su izjavile kako ne mogu dati detaljan opis muškaraca za koje sumnjaju da su ih pokušali oteti dok u razgovoru s novinarima daju opis na temelju kojeg se mogao izraditi fotocrtež, što Borovec smatra nemogućim.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene