Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hoće li ostati bez 18 posto?

Iran bi idući tjedan mogao zabraniti izvoz nafte u EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zakon o kojem će u nedjelju raspravljati iranski parlament mogao bi već idući tjedan zaustaviti izvoz nafte u zemlje Europske unije i tako bi upropastio EU-ov plan o postupnome uvođenju naftnog embarga kako bi se njihova krizom pogođena gospodarstva prilagodila.

‘U nedjelju će parlament morati odobriti 'veoma hitan' zakon kojim se od idućega tjedna zahtijeva prestanak izvoza iranske nafte u Europu’, rekao je Hosein Ibrahimi, potpredsjednik parlamentarnog odbora za nacionalnu sigurnost i vanjsku politiku, a prenijela je poluslužbena agencija Fars.

Pročitajte i ovo Jarun najveća zona bez automobila - 2 Zabrana Na Jarun se više ne smije automobilom, pročelnik Pavuna otkrio kako će Zagrepčani sada do rekreacije i roštilja: "Idealno bi bilo..." Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji

>> Samouvjereni Irana: EU će povući svoju odluku o sankciji

Iranski parlament traži zabranu izvoza kako bi onemogućio europsko postupno smanjivanje o kojem se EU dogovorio u ponedjeljak u sklopu novih zapadnih sankcija kojima Zapad želi prisiliti Iran na odustanak od nuklearnog programa.

>> EU ne želi više iransku naftu

EU je u prvoj polovini 2011. kupio 18 posto iranske nafte, objavila je američka uprava za informiranje o energetici (EIA). EU je drugi kupac iranske nafte, a prva je Kina. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene