Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SVE ZA PETICE

Zbog roditeljskih intervencija nastavnici sve nezaštićeniji: "Dolaze kad se sjete, pišu, telefoniraju, zahtijevaju, optužuju, tuže..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Meni je jednom, u jesenskom ispitnom roku, došla mama koja je putovala četristo kilometara i još je bila bolesna – kako me odmah informirala – te optužila da sam njezinoj kćeri upropastila ljeto. Morala je, jadna, učiti jer sam je ja srušila u ljetnom roku", ispričala je sveučilišna profesorica.

Roditeljske intervencije u osnovnim i srednjim školama, ali i fakultetima, postale su sve učestalije.

Nastavnici tvrde kako se zbog pritisaka roditelja osjećaju nezaštićeni, a veliki broj ih ističe i kako roditelji dolaze u školu kad im padne na pamet, pišu, telefoniraju, zahtijevaju koješta... 

"Vrhunac onoga što sam čula na tu temu doživjela je kolegica na ispitu na jednom doktorskom studiju. Ulovila je jednog studenta od pedesetak godina da prepisuje i prekinula mu ispit. On je bijesno ustao, počeo vikati na nju “zna li ona tko je on” (nije znala) i da će "on njoj dati otkaz" i tome slično", ispričala je profesorica sa zagrebačkog Učiteljskog fakulteta Dubravka Miljković za Slobodnu Dalmaciju.

Drugi dan taj se student pojavio s odvjetnikom koji ju je pitao je li mu uoči ispita jasno rekla da ne smije prepisivati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nakon završetka nastave Sanja Musić Milanović slala e-mail školi. Njezinu sinu poslije mijenjali već zaključene ocjene?

Pročitajte i ovo Učionica - 4 traju do 7. srpnja Počele prijave za upis u srednje škole: Prvi dan i odmah problemi

Miljković je ispričala i kako ju je jednom u jesenskom ispitnom roku posjetila majka jedne studentice te optužila da je njezinoj kćeri upropastila ljeto. Tvrdi i kako je ta studentica varala na ispitu, no njezinu majku to uopće nije zanimalo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene