Školske klupe, ilustracija
Školske klupe, ilustracija Foto: Getty Images

"Meni je jednom, u jesenskom ispitnom roku, došla mama koja je putovala četristo kilometara i još je bila bolesna – kako me odmah informirala – te optužila da sam njezinoj kćeri upropastila ljeto. Morala je, jadna, učiti jer sam je ja srušila u ljetnom roku", ispričala je sveučilišna profesorica.


Roditeljske intervencije u osnovnim i srednjim školama, ali i fakultetima, postale su sve učestalije.

Nastavnici tvrde kako se zbog pritisaka roditelja osjećaju nezaštićeni, a veliki broj ih ističe i kako roditelji dolaze u školu kad im padne na pamet, pišu, telefoniraju, zahtijevaju koješta... 

"Vrhunac onoga što sam čula na tu temu doživjela je kolegica na ispitu na jednom doktorskom studiju. Ulovila je jednog studenta od pedesetak godina da prepisuje i prekinula mu ispit. On je bijesno ustao, počeo vikati na nju “zna li ona tko je on” (nije znala) i da će "on njoj dati otkaz" i tome slično", ispričala je profesorica sa zagrebačkog Učiteljskog fakulteta Dubravka Miljković za Slobodnu Dalmaciju.

Drugi dan taj se student pojavio s odvjetnikom koji ju je pitao je li mu uoči ispita jasno rekla da ne smije prepisivati.

Sanja Musić Milanović Sanja Musić Milanović slala e-mail školi. Njezinu sinu poslije mijenjali već zaključene ocjene?

Učionica - 4 Počele prijave za upis u srednje škole: Prvi dan i odmah problemi

Miljković je ispričala i kako ju je jednom u jesenskom ispitnom roku posjetila majka jedne studentice te optužila da je njezinoj kćeri upropastila ljeto. Tvrdi i kako je ta studentica varala na ispitu, no njezinu majku to uopće nije zanimalo.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju