Učionica
Učionica Foto: DNEVNIK.hr

U subotu u podne počelo je prijavljivanje obrazovnih programa u srednjim školama, a prve ogledne ljestvice poretka kandidata bit će vidljive već u subotu iza 22 sata.


Prijave za upis u srednje škole trajat će do 7. srpnja u 12 sati, a učenici imaju pravo na izbor najviše šest obrazovnih programa.

Planirano je 46.377 mjesta u 2133 razreda, a osnovnoškolaca koji se prijavljuju malo je više od 39.000.

Do 28. lipnja mogu se prijaviti programi koji zahtijevaju dodatne provjere.

Već 9. srpnja bit će objavljene konačne ljestvice poretka za upis u srednje škole, kada će kandidati znati u koje škole i na koje programe su ostvarili pravo upisa.

Zadnji dan škole - 4 Inflacija odlikaša bez pokrića: "Roditelji doslovno žicaju ocjene", "Opet je to ta linija manjeg otpora. Jednostavnije je popustiti nego se boriti"

Od 11. do 13. srpnja rok je za dostavu potpisanog obrasca o upisu u prvi razred srednje škole, odnosno upisnice za srednju školu u koju se učenik upisao.

Očekuje se da će i ove godine najveći interes biti za gimnazijske programe i četverogodišnje strukovne programe.

Učenici - 1 Devet godina škole veliki je plan Ministarstva obrazovanja, ali: Ima li Hrvatska potrebne uvjete?

Cijeli postupak e-upisa u srednje škole vodi CARnet koji je popodne objavio da radi na otklanjanju poteškoća na sustavu za elektroničke upise u srednje škole koji radio usporeno.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju