Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUKOB TORCIDAŠA I POLICIJE

Policijska istraga pokazala jesu li policajci u makljaži na odmorištu Desinec opravdano pucali iz vatrenog oružja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je na Desincu opravdano pucala na torcidaše, zaključak je istrage policije o događajima na autocesti A1 kod odmorišta Desinec Sjever kada su torcidaši napali policiju.

Interna policijska istraga otkrila je jesu li policajci na odmorištu Desinec opravdano pucali iz vatrenog oružja. 

U slučaju iz svibnja policijski službenici su vatreno oružje uporabili u nužnoj obrani kako bi odbili istodobni napad na svoj život i život drugih policijskih službenika, priopćila je policija. 

"Vezano za događaj od 21. svibnja 2022. godine na autocesti A1 kod odmorišta Desinec Sjever kada je veća skupina osoba zapriječila vozilima prometovanje autocestom, izazvala nerede i napala policijske službenike, u navedenom slučaju ne radi o uporabi sredstava prisile prema skupini u smislu članka 95. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (NN 76/09., 92/14. i 70/19.), već su u navedenom slučaju policijski službenici vatreno oružje uporabili u nužnoj obrani kako bi odbili istodobni napad na svoj život i život drugih policijskih službenika, sukladno članku 82. i 91. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te članku 139. i 156. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika (NN 20/2022)", poručili su iz PU zagrebačke za Jutarnji list. 

Također su dodali i da je temeljem izvješća Stručnog tima Ravnateljstva policije i Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra, formiranog temeljem članka 168. Pravilnika o načinu postupanja policijskih službenika, kao i drugih do sada prikupljenih obavijesti, ocijenjeno da su policijski službenici sredstva prisile uporabili opravdano i zakonito.

U sukobu je ozlijeđeno 20 policajaca i 14 osumnjičenika, a četiri navijača su propucana kada je policija upotrijebila vatreno oružje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene