Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova akcija

Inini volonteri uredili školski park u Bedekovčini sklopu Zelenog pojasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu Ininog natječaja Zeleni pojas 2015., OŠ Bedekovčina dobila sredstva za projekt "Uredimo školski park - učimo i igrajmo se na otvorenom". Uoči akcije INA Kluba volontera, hrvatski paraolimpijac Branimir Budetić održao motivacijsko predavanje učenicima.

Pročitajte i ovo Provjereno: Šljunak - 7 Krađa trajala mjesecima Neki su odvozili po malo, neki utovarivali bagerima... sve dok nije nestalo dvije trećine brda: "To je sve na otvorenom" Radovi na odmorištu Zagreb - 2 Radovi na A3 VIDEO/FOTO Ogromno gradilište kraj Zagreba: Novi kompleks niče na mjestu poznatog odmorišta, doznajemo što će se sve izgraditi

U suradnji s OŠ Bedekovčina INA Klub volontera proveo je volontersku akciju kao završnu aktivnost na projektu "Uredimo školski park – učimo i igrajmo se na otvorenom". Projekt izgradnje i uređenja učionice i igraonice na otvorenome sufinancira INA u sklopu Zelenog pojasa 2015. godine.

Ravnatelj OŠ Bedekovčina Ivan Paradi ovom prilikom je izjavio: "Ovaj projekt ima višestruki značaj za školu i za lokalnu zajednicu: dana je prostoru dodana vrijednost te je unaprijeđen odgojno-obrazovni proces i povećana mogućnost kvalitetnog provođenja vremena u prirodi djeci iz Bedekovčine i okolice. Zahvalni smo Ini jer bez potpore koju nam je pružila kroz program Zeleni pojas projekt ne bismo mogli realizirati."

Povodom Svjetskog dana sporta koji se obilježava 25. svibnja, a nastavno na partnerstvo Ine i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, uoči volonterske akcije učenici su imali priliku poslušati motivacijsko predavanje Branimira Budetića, paraolimpijca u kategoriji bacanje koplja za slabovidne osobe. Branimir (rođen 1990. godine) je osvojio brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu i srebrnu na Paraolimpijskim igrama u Pekingu te će sudjelovati i na ovogodišnjim igrama u Rio de Janeiru. Nakon predavanja je izjavio: "Zadovoljstvo mi je što sam se mogao odazvati ovakvom projektu koji provodi INA. Ulaganje u mlade je ono što najviše pridonosi kvalitetnom razvoju njihove osobnosti. Nadam se da je motivacijski govor koji sam vodio s učenicima O.Š. Bedekovčina ostao u dobrom sjećanju, te da su dobili odgovore na pitanja glede paraolimpijskog sporta."

Ova volonterska akcija i ostale koje INA klub volontera organizira u svibnju dio su manifestacije "Hrvatska volontira" koja se u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara održavala na cijelom području Hrvatske od 16. do 21. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene