Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U sklopu Ininog natječaja Zeleni pojas 2015., OŠ Bedekovčina dobila sredstva za projekt "Uredimo školski park - učimo i igrajmo se na otvorenom". Uoči akcije INA Kluba volontera, hrvatski paraolimpijac Branimir Budetić održao motivacijsko predavanje učenicima.


Vezani članci Izbjeglice na poljsko-ukrajinskoj granici S terminalnim rakom otišao na granicu pomagati izbjeglicama: "Svi me pitaju jesam li lud, a odgovor je vjerojatno potvrdan" Zeleni pojas (Foto: Ina d.d.) Svjetsko priznanje za Inin projekt Zeleni pojas

U suradnji s OŠ Bedekovčina INA Klub volontera proveo je volontersku akciju kao završnu aktivnost na projektu "Uredimo školski park – učimo i igrajmo se na otvorenom". Projekt izgradnje i uređenja učionice i igraonice na otvorenome sufinancira INA u sklopu Zelenog pojasa 2015. godine.

Ravnatelj OŠ Bedekovčina Ivan Paradi ovom prilikom je izjavio: "Ovaj projekt ima višestruki značaj za školu i za lokalnu zajednicu: dana je prostoru dodana vrijednost te je unaprijeđen odgojno-obrazovni proces i povećana mogućnost kvalitetnog provođenja vremena u prirodi djeci iz Bedekovčine i okolice. Zahvalni smo Ini jer bez potpore koju nam je pružila kroz program Zeleni pojas projekt ne bismo mogli realizirati."

Povodom Svjetskog dana sporta koji se obilježava 25. svibnja, a nastavno na partnerstvo Ine i Hrvatskog paraolimpijskog odbora, uoči volonterske akcije učenici su imali priliku poslušati motivacijsko predavanje Branimira Budetića, paraolimpijca u kategoriji bacanje koplja za slabovidne osobe. Branimir (rođen 1990. godine) je osvojio brončanu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu i srebrnu na Paraolimpijskim igrama u Pekingu te će sudjelovati i na ovogodišnjim igrama u Rio de Janeiru. Nakon predavanja je izjavio: "Zadovoljstvo mi je što sam se mogao odazvati ovakvom projektu koji provodi INA. Ulaganje u mlade je ono što najviše pridonosi kvalitetnom razvoju njihove osobnosti. Nadam se da je motivacijski govor koji sam vodio s učenicima O.Š. Bedekovčina ostao u dobrom sjećanju, te da su dobili odgovore na pitanja glede paraolimpijskog sporta."

Ova volonterska akcija i ostale koje INA klub volontera organizira u svibnju dio su manifestacije "Hrvatska volontira" koja se u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara održavala na cijelom području Hrvatske od 16. do 21. svibnja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju