Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na sjednici očekuju i premijera

Još se ne zna kad će saborski Odbor saslušati Vilija Beroša: ''Iz Vlade nije došao nikakav zahtjev''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja (Most) nije u srijedu ujutro mogla precizirati hoće li taj Odbor danas ili u četvrtak saslušati kandidata za novog ministra zdravstva Vilija Beroša.

Ines Strenja u srijedu nije mogla reći hoće li Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku danas ili u četvrtak saslušati Vilija Beroša, kandidata za novog ministra zdravstva. ''Nikakav zahtjev iz Vlade još nije došao, nikakav dokument nije 'ušao' u Sabor, dok ne uđe, ne može se ništa znati", rekla je Strenja, koja je ranije za srijedu poslijepodne sazvala redovnu sjednicu svog Odbora.

Pročitajte i ovo Hitna helikopterska služba - 1 Airbus h45 Pogledajte prvi let novog helikoptera Hitne pomoći: "Cilj je stići do pacijenata na teško dostupnim mjestima unutar zlatnog sata" Vili Beroš mnogi negoduju Beroš o novom planu trajanja pregleda: "Trideset godina sam radio i za nekog pacijenta treba mi dvije minute da očitam CT"

''Ako Vlada tijekom dana dostavi prijedlog s biografijom novog ministra, onda se to uvrštava na dnevni red, ako ne, sazvat ćemo sjednicu sutra'', rekla je Strenja Hini.

Odbor za zdravstvo nadležan je saslušati kandidata za novog ministra, sam Sabor o tome ne raspravlja, već samo glasa o povjerenju. Strenja je dan prije istaknula kako očekuje da na sjednicu njenog Odbora, uz Beroša dođe i premijer Andrej Plenković kako bi kandidata predstavio i ''branio'' svoj izbor.

Vili Beroš trebao bi zamijeniti smijenjenog ministra Milana Kujundžića, koji se vraća u saborske klupe, gdje ga je mijenjala Dragica Vranješ (HDZ). (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene