Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga studenata Imotske krajine pokrenula je akciju potpisivanja peticije kojom se traži da se novome studentskom domu u Splitu, čiji se završetak očekuje u proljeće iduće godine, da ime po prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.


'U proteklih pet dana peticiju je potpisalo oko 800 osoba, uglavnom studenata, a potpise ćemo prikupljati do 20. prosinca ove godine. Nakon toga peticiju ćemo na razmatranje proslijediti Rektoratu splitskog Sveučilišta i Upravnom vijeću Studentskog centra te ministru znanosti, obrazovanja i sporta Željku Jovanoviću', rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik te udruge Josip Bušić.

Vezani članci Tijekom noći na parkiralištu u Ljubićevoj ulici oštećeno više automobila - 5 Mladić šakom razbio stakla na 21 automobilu, šokirani otac došao u policiju, nije vjerovao da je to učinio njegov sin Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Splita Krstulović Opara odgovorio Milanoviću: "Mi znamo najbolje kako je u Splitu. To je siguran grad"

>> Zagreb: Studenti platili 30.000 kuna za fakultet koji ne postoji!

Po njegovim riječima, među potpisnicma peticije su i istaknute osobe iz javnog života: predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević, splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader, novinar i publicist Tihomir Dujmović, ravnateljica Studentskog centra u Splitu Gordana Raos i drugi.

Dodao je da su prijedlog o imenovanju novoga studentskog doma u Splitu po prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu poduprla i vijeća mladih grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Predstavnik Udruge studenata splitskoga Sveučilišta Marijan Bašić istaknuo je kako je pod vodstvom Franje Tuđmana ostvaren stoljetni san Hrvata o slobodi, suverenosti i vlastitoj državi.

'Nedavna je oslobađajuća haaška presuda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču amnestirala i prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana jer je tom presudom skinuta lažna optužba da je oslobodilačka akcija Oluja bila navodno 'združeni zločinački pothvat'. To znači de će budući hrvatski naraštaji učiti kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački, Franjo Tuđman jedna od najvažnijih osoba cjelokupne hrvatske povijesti, a generali Gotovina i Markač hrvatske legende', rekao je Marijan Bašić.

Predstavnik vijeća mladih grada Splita Mario Popović smatra kako je davanje imena studentskom domu u Splitu po Franji Tuđmanu najmanje što studenti i mladi mogu učiniti za prvoga hrvatskog predsjednika s obzirom na veličinu njegova djela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook