Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hitna pomoć kao rodilište

Imotski bez rodilišta, djecu rađaju na Hitnoj!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je imotsko rodilište zatvoreno još prošle godine, u Imotskom se i dalje rađaju zdrava djeca.

Naime, u posljednjih tjedan dana u prostorijama Hitne pomoći rođena su dva dječaka, donosi Radio Imotski. Iako djelatnici Hitne pomoći nisu obučeni za porod niti posjeduju potrebnu opremu, oba poroda su prošla bez ikakvih problema. Njima u pomoć uskače i ginekolog Cicko Rebić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tadićev posjet Ispričati se u ime naroda isto je kao i priznati krivicu Slika nije dostupna Najčuvanija osoba 'Osiguranje Pape ne može se mjeriti s ostalim poslovima te vrste'

U oba poroda rođeni su zdravi dječaci, a nakon poroda majka i djeca su smještena u kola Hitne pomoći i odvezena u splitsko rodilište.

Imotsko rodilište zatvoreno je prije nekoliko mjeseci, u sklopu projekta ministra zdravstva Darka Milinovića, koji je pozatvarao rodilišta za koja je procjenjeno da su nedovoljno opremljena i nesigurna, ali i da su nerentabilna zbog manjeg broja djece koja se rađaju nego što je 'isplativo'. Tako su osim imotskog, zatvorena i rodilišta u Makarskoj i Sinju. I dok se trudnice s tog područja sve preusmjeravaju u novo splitsko rodilište, sve više beba rađa se u odjelima hitne službe, ili čak na putu prema Splitu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene