Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S druge strane granice, u Vojvodini, općini Šid, nalazi se reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac.


Iako je u Hrvatsku do sada stiglo više od 6.000 izbjeglica i migranata, gužva na na hrvatsko-srpskoj granici se ne smanjuje.

Vezani članci Slika nije dostupna Ostojić: Naši kapaciteti su puni, EU mora zaustaviti priljev migranata Slika nije dostupna Predsjednica upozorava: Granica ne funkcionira kako treba, izbjeglice ulaze nekontrolirano

Izbjeglice i migranti i dalje pristižu, od jutra je stiglo 7 ili 8 autobusa i barem pedesetak taksija. Volonteri UNHCF-a sve ljude usmjeravaju na prašnjavu cestu, svoj put nastavljaju poljskim putem kroz kukuruzište kreću prema hrvatskoj granici.

'Država nam ne pomaže. Svima nam preostaje da gledamo u nebo da nam pomogne dragi Bog'

Pretpostavlja se da oni ne idu na granični prijelaz zbog velikih gužvi koje su nastale zbog pojačane kontrole svih vozila. Kada dođu na hrvatsku stranu, hrvatska ih policija prihvaća, a potom prevozi do željezničke stanice.

 

 

'Samo želimo biti sigurni. Neki hoće doći do Njemačke, neki do Austrije, a neki do Švedske. Imamo ljude koji su prošli ovim putem pa nam jave da je dobro i da možemo prijeći iz Hrvatske u Sloveniju i dalje u Austriju.', kazao je Smail Mohamed, izbjeglica iz Sirije.

'U Srbiji je bilo dobro, ali sad smo već umorni od cijelog puta', rekao je Meist, izbjegliza iz Sirije.

Iako je najveći broj izbjeglica iz Sirije ima ih i iz Iraka, Afganistana ali i Afrike i Somalije. Za Hrvatsku su svi čuli od ljudi koji su prije nekoliko dana, tjedana i mjeseci prolazili područjem Europe. Za Hrvatsku kažu kako im je rečeno da je upravo to najsigurniji put.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju