Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koliko pozitivan stav i osmijeh na licu mogu pomoći u borbi s teškom bolešću, pokazuje Dijana Pavlović; 20-godišnjakinja iz petrinjskog predgrađa.


Sa 16 godina pronađen joj je tumor na mozgu. Četiri godine poslije, iza sebe ima 5 operacija, a čeka je još jedna. Usprkos tome, od borbe za ostvarenje svojih želja ne odustaje.

Vezani članci Ministar Darko Horvat Područje Petrinje i Siska i dalje se trese: Ministar obećao jednostavniji postupak predaje zahtjeva za obnovu Kako obitelj živi u kontejneru? - 5 Nekoliko kvadrata, a njih 12. Kako izgleda život obitelji Prašnjak u kontejneru? "Dobro da smo mršavi..."

"Prva operacija. Druga. Ovo je treća, najgora i najteža", priča Dijana. I tako 5 puta. 20-ogodišnju Dijanu čeka još jedna operacija tumora na mozgu.

"Imam želju živjeti normalnim životom. Htjela bi voziti motor normalno, htjela bi se družiti s prijateljima normalno", kaže ona. Obične želje čije ostvarenje ovisi o šestoj operaciji. Imala je 16 godina kada je čula ono što nije htjela čuti, svoju dijagnozu.

"Put je veliki pred nama. Pet je operacija imala, polovica je tek otklonita, dalje se mora ići. Ima najveću šansu za vani da joj se to otkloni. Čuli smo se već s doktorom", kaže njezin otac.

Roditelji su nezaposleni; primaju socijalnu pomoć. Majka je uz nju 24 sata na dan; od jutra do mraka. A tu je još i dvoje djece. A odlazak vani košta.

"Za 2 tjedna 50 tisuća eura. Ležanje za nju, operacija i poslije operacije oporavak. Probat ćemo na sve načine. Rekla sam od prvog trena, učinit ćemo što god treba samo da ozdravi", kaže Dijanina majka Dragica.

Završila je srednju školu za sječara. No ono što puno više voli su motori. "To je drži, ti motori. Kad dođu, kad ugleda motor, ona se sva trese. To (pokazuje sliku) je kad je bila poslije prve operacije, njih je 80 došlo taj dan!", kaže Dijanin otac.

Upravo su oni uvijek uz nju. Pomagali su i prije. Božićni poklon za operaciju dobila je i od županije. "Mali znak pažnje da niste sami, da ima puno dobrih ljudi koji žele pomoći u nevolji. I dali smo joj volju da se bori s tom teškom bolešću", kaže Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan.

Svi se nadaju šestoj operaciji. Kao i tome da bude posljednja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook