Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ljeto ili najkasnije jesen 2012. godine najavljeno je otvaranje shopping centra robne kuće Ikea U Zagrebu.


'Zagrebačka Ikea bit će na 34.000 kvadrata na prvom katu šoping centra ukupne površine 140.000 četvornih metara', istaknuo je direktor Inter Ikea Centra Hrvatska, Branko Mihajlov te dodao kako će će biti smješten u sklopu shopping centra u Rugvici, koji će imati čak 320 dućana, piše bankamagazine.hr. Mihajlov je najavu objavio na otvaranju Šeste godišnje međunarodne konferencije o hrvatskom tržištu nekretnina. Istaknuo je kako će se po prvi puta upravo u Zagrebu napraviti novi integrirani model Ikeine robne kuće.

Vezani članci Mirko Bošnjak (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Sanacijski upravitelj zagrebačkog SC-a: "Odluka o smjeni Nataše Rajković sukladna je statutu i novom pravilniku" Slika nije dostupna Pogledajte kako to izgleda kada panda traži pažnju

Bit će to ujedno i prvi od osam trgovačkih centara i 9 Ikeinih robnih kuća, koje švedska kompanija namjerava otvoriti u regiji, a nakon Zagreba, sljedeći hrvatski gradovi na meti Šveđana su Rijeka i Split. Mihajlov je kao razlog gradnje Ikeinog shopping centra naveo 1,8 milijuna potencijalnih kupaca, koji žive u u okruženju budućeg trgovačkog objekta.