Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pljačka, a ne nacionalni prioritet'

Konstruktor i IGH otkupljuju zemljišta na Pelješcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Jovanović, predsjednik saborskog Antikorupcijskog vijeća izjavio je kako je dobio uvid u dokumente iz kojih je jasno da se iza inzistiranja na gradnji Pelješkoj mosta kao nacionalnog interesa zapravo krije interes krupnog kapitala.

Prema njegovim riječima, tvrtke IGH i Konstruktor preko posrednika otkupljuju milijune kvadratnih metara zemljišta na Pelješcu. Po njemu, to je razlog zbog čega se toliko inzistiralo na gradnji unatoč i više nego teškoj financijskoj situaciji. 'Mnogima nije jasno zbog čega je Vlada Ive Sanadera pa onda i Jadranke Kosor toliko inzistirala na izgradnji tog mosta u uvjetima recesije kada je jasno da takav rashod neće doprinijeti boljem životu građana. Dokumenti koje sam vidio ovih dana daju odgovor na to pitanje', kaže Jovanović i dodaje da se radi o školskom primjeru političke korupcije, kojoj je je cilj  da se krupnom kapitalu koji je povezan s vladajućom strankom osigura milijunska zarada preko leđa tzv. malih ljudi.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Nikola Grmoja PARLAMENTARNI IZBORI Grmoja podnio prijavu DORH-u zbog malverzacija u Fortenovi

>> Stop Pelješkom mostu, manje novca Crkvi i Hrvatima u BiH

'Ne nacionalni prioritet nego alibi za pljačku i zarada u milijardama'

Profit bi se mjerio u milijardama kuna, procjenjuje Jovanović 'Od stanovnika Pelješca se otkupljuje poljoprivredno zemljište po bagatelnoj cijeni od tri eura, a kasnijeće se preprodati po daleko većem iznosu, čime će se osigurati profit ne u milijunima, već u nekoliko milijardi kuna', kaže Jovanović. Prema Jovanoviću, sada je jasno da Pelješki most nije nikakav nacionalni prioritet već alibi za stjecanje profita jednog uskog sloja ljudi povezanog, kako kaže, s HDZ-om. 'Tu su svoj interes našle najveće građevinske tvrtke, IGH i Konstruktor te HDZ, a cilje je bio obogatiti jedan uski sloj ljudi, koji su u vezi s HDZ-om preko leđa građana', kaže Jovanović te zaključuje kako je izgradnja Pelješkog mosta zapravo alibi za pljačku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene