Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri posto porez na cijelu plaću

Stop Pelješkom mostu, manje novca Crkvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema neslužbenim informacijama Vlada reže potpore Hrvatima u BiH i Crkvi, a gradnja Pelješkog mosta odgađa se na barem godinu i pol dana.

Osim tih mjera, Vlada je odlučila i da se porez od tri posto primijeni na puni iznos primanja iznad 3 tisuće kuna, odnosno ne na puni iznos umanjen za 3 tisuće kuna., piše Večernji list. Otuda i računica Ministarstva financija da bi od toga u 2010. godini mogli uprihodovati oko 1,7 milijardi kuna. Drugim riječima, umjesto dosad obrazlaganog oporezivanja prema kojemu bi prosječna plaća za travanj od 5295 kuna bila oporezovana sa 68,85 kuna, prema posljednjoj verziji, na prosječnu neto plaću porez će biti čak 159 kuna, odnosno 1900 kuna godišnje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali Učitelj Gost Dnevnika Radovan Fuchs Rastu plaće, sindikati nezadovoljni: "Postoji mogućnost štrajka, sve opcije su otvorene"

>> Hrelja najavio izlazak iz koalicije: Vlada nam je lagala oko oporezivanja mirovina 

Od većeg PDV-a do kraja godine država ubire 600 milijuna kuna

Prema neslužbenim izračunima, trošarina bi trebala donijeti nešto manje od pola milijarde kuna godišnje. Od većeg PDV-a prihodi države do kraja godine trebali bi se povećati za otprilike 600 milijuna kuna, piše Večernji list.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene