Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proljetne radosti

Proljeće donijelo orkansku buru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi je dan proljeća. Dalmaciji večeras donosi orkansku buru, kontinentu bi sutra mogao snijeg. Sljedećih dana malo ćemo se sunčati, malo smrzavati, malo bolovati, ali i veseliti dužim i svjetlijim danima.

U 12.44 došlo je proljeće. Toplo i hladno, sunčano i oblačno, suho i vlažno proljeće, pa i zdravo i bolesno. Alergije, osipi, upale pluća, ubodi, prehlade, zaraze, herpesi, depresije. 'Teži tjelesni napor trebali bi izbjegavati kroničari i kardiopati. Depresivni pacijenti bi trebali izlazit što više van, što više na svjetlo, trebalo bi jesti lakšu prehranu, poboljšati vitaminsku opskrbu organizma, laganim tjelovježbama sebe dovest u neko stanje kondicije', rekla je dr. Aida Delić Smrekar, liječnica obiteljske medicine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Snijeg u okolici Gospića - 3 Ožujak ''luđak'' Vratila se zima: Snijeg zabijelio i dijelove Zagreba

Za nestjecanje kondicije kontinentalci još sutra imaju ispriku - mogući snijeg. Ali u nedjelju bi već moglo biti skoro sunčano. A Dalmatinci neka i dalje odmaraju. 'Sljedeći tjedan jutra u minusu, hladna i vjetrovita, a danju do 14 stupnjeva', rekla je meteorologinja Ana Bago. Pa će topla jutarnja odjeća, biti dnevna prtljaga. A treba je sve duže vući, kad je dan sve duži, a još je i imunitet na rezervama. Ali neka je ono nama došlo i donijelo proljetne radosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene