Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi je dan proljeća. Dalmaciji večeras donosi orkansku buru, kontinentu bi sutra mogao snijeg. Sljedećih dana malo ćemo se sunčati, malo smrzavati, malo bolovati, ali i veseliti dužim i svjetlijim danima.


U 12.44 došlo je proljeće. Toplo i hladno, sunčano i oblačno, suho i vlažno proljeće, pa i zdravo i bolesno. Alergije, osipi, upale pluća, ubodi, prehlade, zaraze, herpesi, depresije. 'Teži tjelesni napor trebali bi izbjegavati kroničari i kardiopati. Depresivni pacijenti bi trebali izlazit što više van, što više na svjetlo, trebalo bi jesti lakšu prehranu, poboljšati vitaminsku opskrbu organizma, laganim tjelovježbama sebe dovest u neko stanje kondicije', rekla je dr. Aida Delić Smrekar, liječnica obiteljske medicine.

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Bijeli pokrivač na Cresu 04 Zabijelili se i otoci: ''Snježni Cres je nešto što se nije dogodilo godinama, zapravo desetljećima''

Za nestjecanje kondicije kontinentalci još sutra imaju ispriku - mogući snijeg. Ali u nedjelju bi već moglo biti skoro sunčano. A Dalmatinci neka i dalje odmaraju. 'Sljedeći tjedan jutra u minusu, hladna i vjetrovita, a danju do 14 stupnjeva', rekla je meteorologinja Ana Bago. Pa će topla jutarnja odjeća, biti dnevna prtljaga. A treba je sve duže vući, kad je dan sve duži, a još je i imunitet na rezervama. Ali neka je ono nama došlo i donijelo proljetne radosti.