Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velika najezda sitnih bijelih mušica pogodila je više sarajevskih naselja zbog čega su građani u panici bježali tražeći sklonište, izvješćuju u četvrtak tiskani mediji.


Sarajevski 'Dnevni avaz' objavio je i fotografije na kojima se rojevi mušica čine kao da pada sitni snijeg. Građani su pred najezdom rojeva mušica bježali tražeći sklonište.

Vezani članci prosvjedi u BiH U jednom danu 73 preminule osobe: U BiH kritično u dva grada, pooštravaju se mjere i jačaju prosvjedi COVID odjel u sarajevskoj bolnici - 1 Loše vijesti iz susjedstva: Ponovno velik broj novozaraženih, na snazi dodatne restrikcije

Ovakvu pojavu ne pamte ni najstariji stanovnici ovoga grada.

>> FOTO Nevjerojatna najezda mušica na jugu Srbije

Kako su izvijestili u Operativnom centru Profesionalne vatrogasne postrojbe, građani su u nekoliko navrata od njih tražili pomoć, a jedino što su mogli je savjetovati ih da zatvore prozore u svojim domovima.

Ova neobična pojava dogodila se prije nekoliko dana u Kraljevu u Srbiji. Stručnjaci smatraju da je pojava prouzročena vlagom i visokom temperaturom, što pogoduje razmnožavanju mušica u velikom broju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook