Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gase lokalne snage

I dalje gori kod Trilja, drugi požari lokalizirani

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar na brdu Kamešnica u blizini sela Rože kod Trilja i dalje je aktivan, a u gašenju koje je u tijeku sudjeluju lokalne vatrogasne snage, priopćilo je u utorak kasno navečer Vatrogasno operativno središte Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) dodajući kako su na drugim mjestima duž obale, gdje je gorjelo tijekom poslijepodneva, do kasno navečer požari lokalizirani.

Tako je požar kod Žrnovnice u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koji je izbio u utorak tijekom poslijepodneva, lokaliziran u 22 sata. Opožareno je oko 0,7 ha šume i niskog raslinja, a u gašenju su sudjelovali lokalni vatrogasci uz pomoć dva kanadera. U tijeku je sanacija požarišta.

Oko 21 sat ugašen je i požar kod Drniša, u blizini mjesta Širitovci, u Šibensko-kninskoj županiji. Izgorjelo je oko 0,3 ha šume, trave i niskog raslinja, a u gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage uz pomoć zračnog traktora.

Požar na području Dubravica, kod Skradina, ugašen je u tijekom poslijepodneva. Opožareno je oko 2 hektra mješovitog raslinja. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Šibenika, Skradina, Dubravica, Brodarice- Krapanj i Zablaća te su bila angažirana i dva kanadera.

Požar na području Kistanja kod mjesta Krnjeuve ugašen je u utorak predvečer, a opožareno je oko 6 ha hrastove šume, trave i niskog raslinja. U gašenju su sudjelovali vatrogasci iz Kistanja i Ervenika koji su požar ugasili uz pomoć dvaju kanadera.

U Zadarskoj županiji požar na području Nina kod mjesta Vrsi lokaliziran je u 19 sati. Izgorjelo je 10 ha borove šume i smreke, a u gašenju su sudjelovale lokalne vatrogasne snage uz pomoć zračnog traktora i kanadera.

Požar u Istarskoj županiji kod mjesta Barbariga lokaliziran je tijekom poslijepodneva. Izgorjelo je oko 10 ha mješovitog raslinja, a u gašenju su sudjelovali vatrogasci s tog područja te dva kanadera. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene