Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Titini otoci na prodaju'

I Britanci pišu da Hrvatska stavlja Brijune na bubanj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ako imate 2,5 milijardi funti za spiskati i oduvijek ste željeli imati vlastiti mediteranski arhipelag, sada si možete isopuniti želju jer Hrvatska stavlja na prodaju Brijune, piše britanski list Independent.

Ovi otoci smješteni nekoliko milja od obale, bili su omiljeno mjesto za odmor nekadašnjeg vladara Jugoslavije, generala Josipa Briza Tita, upozorava britanski list. 'Od kada nema komunističke Jugoslavije, novonastale države su prepuštene na milost slobodnog tržišta a sada ih je udarila i ekonomska recesija. U Hrvatskoj je BDP pao za 5 posto a inozemna ulaganja za 40 posto. Kako bi se izvukla Hrvatska daje Brijune na prodaju zajedno s državnom osiguravajućom kućom, željeznicama i dijelom energetskog sektora', piše Independent. Britanci pišu da najveći otok Veliki Brijun dođe 1,2 milijardi funti dok cijeli arhipelag sa 14 otoka dođe 2,5 milijardi funti. Spominju se i slavna Titina vremena kada su na otočje dolazile svjetske zvijezde.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu

>> 'Brijuni nisu apsolutno na prodaju'

Jučer su talijanski i slovenski portali objavili kako će Hrvatska prodati Titov otok kako bi pokrpala rupe u državnom proračunu. Nacionalni park Brijuni apsolutno nije na prodaju, dakle nemam nikakvih informacija, a i moje osobno mišljenje je da tako nešto se ne može ni desiti', rekao je jučer Eduard Kolić, ravnatelj NP Brijuni. Slovenski i talijanski portali tvrde kako će Brijuni postati gradilište za najbogatije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene