Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradilište za najbogatije?

'Brijuni nisu na prodaju, tamo se ne mogu graditi vile'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski i slovenski portali tvrde kako će Hrvatska prodati Titov otok kako bi pokrpala rupe u državnom proračunu. Spominje se i cijena od dvije milijarde dolara. Ideja je u Istri dočekana neprijateljski.

Može li Vlada doista otići tako daleko da stavi na bubanj, uz Dubrovnik, najbogatiju kulturnu, arheološku i ekološku baštinu Hrvatske? 'Nacionalni park Brijuni apsolutno nije na prodaju, dakle nemam nikakvih informacija, a i moje osobno mišljenje je da tako nešto se ne može ni desiti', rekao je Eduard Kolić, ravnatelj NP Brijuni. Slovenski i talijanski portali tvrde kako će Brijuni postati gradilište za najbogatije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ukrao bager, tražio zlato U gradskom parku napravio kolibu s kaminom i trakom za trčanje, građani uznemireni: "To je tempirana bomba" Ilustracija blizu autobusnog kolodvora Na klupi u parku u Zagrebu pronađeno tijelo muškarca

'Zakon o zaštiti prirode kaže da se ne mogu graditi nikakve vile, nego se mogu jedino obnoviti postojeći hoteli i postojeće vile', rekao je Kolić. Ipak, u narodu stoji kako se sve može prodati samo je pitanje po kojoj cijeni. 'Cijena je naravno znatno viša od dvije milijarde dolara ili eura s čime se kao nekom hit temom u zadnje vrijeme barata', rekao je Lenko Uravić, voditelj odsjeka za gospodarstvo Istarske županije

No, na Brijunima je ove, u odnosu na prošlu godinu, zabilježen porast dobiti za dva posto. Treba li onda uistinu državni proračun puniti otimanjem simbola Istre i Hrvatske, po kojem su prepoznate u svijetu? 'Sve ima svoju tržišnu cijenu, ništa nije tabu i svetinja. Međutim ja bih ipak Brijune prodavao zadnje u ovoj državi, jer oni se moraju oplemeniti, u njih treba ulagati, oni moraju privući kapital', kaže Uravić. Brijuni su možda najvrijedniji arhipelag Hrvatske. Ideja o prodaji mogla bi naići na žestoke prosvjede.

Biste li Vi ikada prodali Brijune?

  • Da
  • Ne
  • To je nacionalno blago i ne bi se nikada trebalo prodavati
  • Možda bi netko drugi njime bolje upravljao

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene