Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HŽ se ispričao Bećiroviću i osobama s posebnim potrebama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatske željeznice (HŽ) izražavaju žaljenje što Mirsad Bećirović s psom vodičem na kolodvoru Karlovac nije mogao ući u nagibni vlak za Split, te mu se zbog toga ispričavaju, kao i svim osobama s posebnim potrebama koje su se osjetile povrijeđene.

- Kako bismo barem malo ublažili probleme koje je Bećirević imao zbog planiranog, a neobavljenog putovanja vlakom, Uprava HŽ-a osobno će mu se ispričati i uručiti besplatnu kartu P-1 za putovanje na svim prugama HŽ-a, stoji u priopćenju Hrvatskih željeznica.

Pročitajte i ovo More - 2 Važan korak Izradili najdetaljniju kartu morskog dna Jadrana! No, tu ne namjeravaju stati Slika nije dostupna Od 1. siječnja Karte za vlak skuplje 15 posto

Da se takvi slučajevi više ne bi ponavljali, HŽ će od 1. rujna uvesti komercijalnu povlasticu za prijevoz pasa vodiča, koja će omogućiti i ulazak pasa vodiča koji prate slijepe osobe u sve vrste motornih vlakova, pa tako i u nagibne, prema uvjetima propisanim za prijevoz pasa vodiča u klasičnim vagonima.

- Žao nam je što se dogodio taj nemili događaj, ali naši pravilnici ne dozvoljavaju prijevoz pasa u nagibnim vlakovima", rekao je za lokalni karlovački radio, manager intercity nagibnog vlaka HŽ-a Tomislav Prpić, dodavši da nije bila riječ o diskriminaciji, već tehnički razlog.

U priopćenju HŽ-a se ističe kako nagibni vlakovi zbog putničkog prostora bez odjeljaka i u vrijeme maksimalne popunjenosti nemaju uvjete za sigurno i nesmetano smještanje pasa te da je osoblje koje je bilo uključeno u cijeli slučaj postupalo po važećim propisima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene