Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od 1. siječnja

Karte za vlak skuplje 15 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usluge Hrvatskih željeznica također su skuplje od prvog siječnja ove godine. Iako je poskupljenje bilo najavljeno, mnoge je putnike neugodno iznenadilo.

Nova godina donijela je i nove cijene za vožnju vlakom. Građani su poskupljenje očekivali, ali su iznenađeni iznosom novih karata. Naime, od prvog siječnja karte su skuplje 15 posto. 'Mislim da je to dosta, da je to jako puno', rekla je Snježana.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Apsurd: Nema karte ali nema ni kazne (Foto: Dnevnik.hr) Nije više prekršaj, ali... Vožnja bez karte najskuplja vožnja? Zbog novog apsurda odgovor je sve samo ne jasan

No, iz HŽ-a podsjećaju da su cijene iste već četiri godine. 'Razlozi poskupljenja su više cijene energenata, više cijene u proizvođačkoj industriji, viši PDV te inflacija.' Kazala je Mihaela Tomurad Sušac, glasnogovornica putničkog prometa HŽ-a.

>>
Je li kruh poskupio, a kava pojeftinila? Evo što ste nam javili!

Put iz Zagreba do Rijeke u 2013. stoji 118 kuna, što je 15 kuna skuplje. Vožnja od Zagreba do Osijeka skuplja je za 18 kuna i stoji 138 kuna. Splićani će do Rijeke putovati za 203 kune, što je 26 kuna više, dok će Osječani u Split za 297 kuna, što je gotovo 40 kuna više.

Poskupljenje se osjeti i na manjim udaljenostima. 'Ja mjesečno plaćam 640 kuna, a sad je 740 kuna, što je 100 kuna više', rekla je Katica koja inače kupuje kartu za Ivanić Grad. Plaćanje skupljih karata, studentima i umirovljenicima olakšat će popusti, koji vrijede i u novoj godini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene