Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici SDP-a i Hrvatske udruge poslodavaca razgovarali su o programima koje ta stranka nudi za gospodarski oporavak Hrvatske.


Predsjednik HUP-a Damir Kuštrak nakon dvosatnog sastanka rekao je kako je zadovoljan SDP-ovim rješenjima. Kuštrak je ispred SDP-ove središnjice novinarima izjavio da je sastanak bio 'dobar i obostrano zanimljiv', potvrdno odgovorivši na upit je li HUP zadovoljan rješenjima koja nudi SDP, čiji čelnici, pak, nisu htjeli davati izjave.

Vezani članci Lijekovi, ilustracija Situacija nikad nije bila gora, na listu gotovo svaki dan dolazi nova bolnica koja ne podmiruje obveze: ''Sustav nije održiv'' Ivan Forjan razgovarao je s Mihaelom Furjanom - 3 Predsjednik HUP-a za Dnevnik Nove TV: "Privatnom sektoru treba najmanje polovica novca iz Fonda za oporavak, samo on može donijeti novo zapošljavanje"

Naglasio je da je, s obzirom da se približavaju parlamentarni izbori, namjera HUP-a bila čuti od SDP-a kakvi su njihovi planovi za rješavanje problema hrvatskog gospodarstva, najavivši da poslodavci u tom smislu kane obići i ostale političke stranke.

>> Kosor: Uklonit ćemo prepreke investicijama u gospodarstvo

'Svakako ćemo obići i ostale stranke, i one na vlasti i one u oporbi, i mislim da ćemo, kada i službeno počne predizborna kampanja, moći ocijeniti njihove programe i projekcije hrvatske budućnosti', kazao je Kuštrak.

Na upit u kojim se točkama, što se ekonomske politike tiče, podudaraju stavovi HUP-a i SDP-a, odgovorio je da su SDP-ovci poslodavce izvijestili u čemu vide potencijal za rast BDP-a u Hrvatskoj, kakav odnos kane imati prema investicijama, kakvu planiraju poreznu i socijalnu politiku, itd. (Hina)