Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Humanitarni let

Let Vladinog zrakoplova: Preuzeli srce iz Atene i donijeli ga u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zrakoplov Vlade Republike Hrvatske tijekom protekle noći i jutra izvršio je humanitarni medicinski let na relaciji Zagreb-Atena-Zagreb, radi preuzimanja srca za transplantaciju pacijentu u KBC Rebro, izvijestio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Vladin zrakoplov u kojem je bio stručni medicinski tim Kliničke bolnice Rebro poletio je noćas oko 3 sata iz Zagreba prema Ateni u Grčkoj, gdje je tim obavio kirurški zahvat i preuzeo srce za transplantaciju, koje je potom zrakoplovom prevezeno u Zagreb. U roku od 2 sata to je srce transplantirano osobi, koja je na njega čekala u Kliničkoj bolnici Rebro. To je četvrti medicinski let Vladinog zrakoplova u ovoj godini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na sjednici Vlada objavila nove cijene goriva Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

Složena medicinska intervencija zahtijevala je iznimnu koordiniranost svih službi, ne samo u Hrvatskoj, od službe 112 i zdravstvenih institucija, nego i međunarodnih službi među kojima EUROCONTROL-a u Bruxellesu, do drugih koje su bile uključene. Zahvaljujući tome pravodobno se provela jedna takva medicinska intervencija, ističe se u priopćenju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene