Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josipović ispunio obećanje

Humana gesta vratila osmjeh bolesne djevojčice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada vam je u životu najteže, jedna lijepa humana gesta može vratiti osmijeh na lice. Upravo to dogodilo se obitelji Bralić iz Šibenika.

Kako bi se pomoglo u liječenju njihove sedmogodišnje djevojčice koja je oboljela od tumora na mozgu, predsjednik Josipović pronašao je sponzore i kupio koncertni klavir za Šibensko kazalište. Na njemu će večeras prvi put zasvirati Maksim Mrvica, a prikupljeni novac ide za liječenje male Šibenčanke. 'Ne mogu ovo ne mogu, nikako mi iz glave ne izlazi... na CT-u su odmah pokazali tumor moždani, to mi je bio šok, to mi je i sada šok najveći', kaže Jasna Bralić, majka bolesne djevojčice.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Prvi simptomi zloćudne bolesti sedmogodišnjoj Šibenčanki javili su se krajem prošle godine. Gubila je vid, ravnotežu, osjećala slabost. 'Puno je zračenja ima trideset zračenja. Za nju je najveća promjena bila opadanje kosice, nije mogla shvatiti da je tako dugo liječenje', dodaje majka. 'Radiokemoterapijsko liječenje sastoji se od zračenja. Prethodno je primila dva ciklusa i to je prvi dio intenzivnog liječenja. Očekujemo poboljšanje jedino što je smetnja gubi na težini ali to je kod pacijenata u ovoj fazi učestalo', objasnio je mr.sc. Milan Rimac iz Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Malo nade kod obitelji Bralić vratio je predsjednik Josipović. Pronašao je sponzore i kupio koncertni klavir za Šibensko kazalište. Na njemu će večeras prvi put zasvirati Maksim Mrvica, a sav prikupljeni novac od koncerta ide za liječenje male Šibenčanke. 'Što sam obećao to sam i napravio', kratko je rekao predsjednik Ivo Josipović. 'Ja se zahvaljujem svima koji su pomogli, svaka sitnica dobro dođe', zaključila je majka Jasna.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene